Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

BIO JE PRVI ČOVJEK GRUPACIJE PIVAC

Iznenada preminuo Ivica Pivac, predsjednik uprave Mesne industrije ‘Braća Pivac’

Objavljeno prije

Danas popodne u Makarskoj je u 72. godini iznenada preminuo Ivica Pivac (1952.-2023.), predsjednik uprave Mesne industrije „Braća Pivac“ i srednji od trojice braće osnivača ove vrgorske tvrtke, te prvi čovjek Grupacije Pivac.

Rođen je u obitelji zavojanskog mesara Milenka Pivca i Mile rođene Prnić iz Kljenka. Otac Milenko osnovao je 1952. godine prvu mesnicu u Vrgorcu, iz koje su njegovi sinovi kroz buduća desetljeća podigli Mesnu industriju „Braća Pivac“, a potom Grupaciju Pivac, jednu od najvećih mesnih industrija u Hrvatskoj i šire čiji se novi pogoni uskoro otvaraju u Gospodarskoj zoni „Ravča“. Ivičin brat Tonči preminuo je 2019. godine.

Ivica je završio Agronomski fakultet i isprva je radio u vinariji „Vrgorka“ u Vrgorcu, a potom se prebacio u obiteljsku mesnicu gdje je ocu Milenku i bratu Tončiju pomagao voditi svakodnevni posao. Od malih nogu Ivica je volio sport, pogotovo je bio aktivan u igranju nogometa u Vrgorcu i okolici, a ljubav prema sportu, šetnji, planinarenju gajio je do posljednjeg dana. Sudionik je Domovinskog rata. Iza sebe je ostavio četiri kćeri – Nevenu, Ivu, Milu i Ninu.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Redakcija portala Metković NEWS izražava sućut obitelji, rodbini, prijateljima i poštovateljima pokojnog Ivice.

Počivao u miru Božjem.

Sveznalica 7400xXpx

PROSINAČKE RADOSTI

Na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela

Objavljeno prije

Jutros ni jako jugo nije spriječilo najmlađe sugrađane u prosinačkim radostima, na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela.

Događaj su svojim nastupima i recitacijama uveličali Zbor OŠ Stjepana Radića pod ravnanjem s. Mile Deak, “Balončići” i “Potočići” iz Dječjeg vrtića Metković te mali KUD-a Metković.

Prigodni program vodila je direktorica Turističke zajednice grada Metković Magdalena Medar-Ujdur.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

U 14 sati najavljeno je kićenje božićne jele i kod crkve sv. Nikole na desnoj strani grada, a za nedjelju u 15 sati paljenje prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava.

Sveznalica 7400xXpx

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije