Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GKS METKOVIĆ

Izložba slika i grafika ‘Iz dubina’ autora Jure Kokeze

Objavljeno prije

‘Iz dubina’ naziv je izložbe slika i grafika autora Jure Kokeze koja će biti otvorena u četvrtak, 10. ožujka u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković s početkom u 19 sati.

Jure Kokeza rođen je 15. listopada 1959. u Splitu. Maturirao je na Odjelu grafike u Školi za dizajn i primijenjenu umjetnost kod prof. Jakova Budeše. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu studirao je grafiku u klasama prof. Alberta Kinerta i prof. Frane Para, pod čijim je mentorstvom diplomirao 1986.

Sveznalica 7400xXpx

Više od dvadeset i šest godina bavi se likovno-pedagoškim radom, a izlagao je na dvadesetak samostalnih te na brojnim skupnim izložbama. Surađivao je na konzervatorsko-restauratorskim radovima na važnim objektima kulturne baštine, bio je suradnik pri izvođenju više scenografija u zagrebačkim kazalištima, a od 1999. profesor je grafičkih tehnika u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu.

Autor je grafičke mape Žena (1985.) te tri grafičko-pjesničke mape: Modrine sa Zlatom Cundeković (2008.), Tragovi sa Zvjezdanom Jembrih (2013.) i Prispjeti u dan s Vojislavom Matagom (2019.). U nakladi Ceres 1999. objavljena mu je zbirka poezije ‘Pas na tri noge’. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja za likovni i pedagoški rad.  Grafike mu se nalaze u mnogim privatnim zbirkama, u Zbirci suvremene hrvatske grafike u Livnu, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u Muzeju grada Vukovara te u Kabinetu grafike HAZU u Zagrebu. Svoje radove donirao je na brojnim humanitarnim izložbama i aukcijama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Izložbu ‘Iz dubina’, koja će biti otvorena u GKS-u do 31. ožujka, omogućili su Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Metković. Organizator je Ustanova za kulturu i sport Metković.

UPALJENA DRUGA ADVENTSKA SVIJEĆA

Na Trgu kralja Tomislava upaljena svijeća mira

Objavljeno prije

Druga je nedjelja Došašća. Na Trgu kralja Tomislava upaljena je druga adventska svijeća, svijeća koja simbolizira mir.

Kako smo prethodno bili podijelili, glazbeno-recitatorski program koji se trebao održati povodom paljenja druge adventske svijeće je otkazan zbog lošeg vremena.

Sveznalica 7400xXpx

 

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije