Ostanimo u kontaktu

HVALEVRIJEDNA AKCIJA STUDENATA

Ivan Ćelić ispred Hrvatskog studentskog zbora uručio zaštitne vizire za medicinsko osoblje Doma zdravlja Metković

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Već smo pisali o hvalevrijednoj akciji Hrvatskog studentskog zbora koji je pokrenuo akciju izrade zaštitnih vizira za medicinske osoblje diljem Lijepe naše.

Koordinator akcije za južni dio Hrvatske je Ivan Ćelić iz Metkovića koji je preko Hrvatskog studentskog zbora Domu zdravlja Metković danas uručio 45 vizira. 15 vizira namijenjenih Hitnoj medicinskoj službi i 30 djelatnicima Doma zdravlja u Metkoviću uručio je ravnatelju Doma zdravlja Metković Mihovilu Štimcu.

U razgovoru Ivan nam je rekao:

– Riječ je o vizirima za zaštitu medicinskog osoblja izrađenim na 3D printeru. Kontaktirao sam Gimnaziju Metković, međutim njihovi 3D printeri trenutno nisu u funkciji tako da sam ove primjere kao koordinator cijele akcije za jug Hrvatske dobio od naših kolega iz Dubrovnika (30) i Ploča (15). Također, 3D printer ima i Srednja škola Metković, kontaktirao sam ih i u slučaju potrebe zajedno ćemo se uključiti u ovu akciju, – za Metković NEWS rekao je Ivan te dodao da za Dom zdravlja Opuzen idu tri komada i Ljekarnu Draženović dva.

Ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimc zahvalio se u ime cijelog medicinskog osoblja.

– Moram se zahvaliti Ivanu na ovoj vrijednoj gesti. Ovi zaštitni viziri će sigurno puno pomoći našim djelatnicima u ordinaciji za pregled pacijenata sa sumnjom na korona virus i samim tim pomoći da taj virus udaljimo što dalje od Metkovića, – rekao je Štimac.

Podsjetimo, akciju izrade vizira za zaštitu medicinskog osoblja je pokrenuo Hrvatski studentski zbor, odnosno njihov kolega s FESB-a Slaven Damjanović koji je prvih nekoliko primjeraka dostavio KBC-u Split, nakon čega se akcija proširila diljem Hrvatske.

U akciji izrade ovih vizira su sudjelovali; Robot Hand Made, Zajednica tehničara kulture DNŽ i Grada Dubrovnika, Informatički klub Futura, Udruga RC modela Dubrovnik, LARIAT – Laboratorij za autonomne inteligentne sustave – Sveučilište u Dubrovniku, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Maritimo Fishing, Dubrovačka baština doo (projekt Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika) i Udruga mladih Nova iz Ploča.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Jučer je na analizu poslano 20 uzoraka te je 10 od njih negativno, a za preostalih 10 se još čekaju nalazi.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb su poslana 3034 uzoraka.

Broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na COVID i dalje se nije mijenjao, te su na Zaraznom odjelu smještene 2 osobe.

U samoizolaciji je i dalje ukupno 5 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije