Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

HVALEVRIJEDNA AKCIJA STUDENATA

Ivan Ćelić ispred Hrvatskog studentskog zbora uručio zaštitne vizire za medicinsko osoblje Doma zdravlja Metković

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Već smo pisali o hvalevrijednoj akciji Hrvatskog studentskog zbora koji je pokrenuo akciju izrade zaštitnih vizira za medicinske osoblje diljem Lijepe naše.

Koordinator akcije za južni dio Hrvatske je Ivan Ćelić iz Metkovića koji je preko Hrvatskog studentskog zbora Domu zdravlja Metković danas uručio 45 vizira. 15 vizira namijenjenih Hitnoj medicinskoj službi i 30 djelatnicima Doma zdravlja u Metkoviću uručio je ravnatelju Doma zdravlja Metković Mihovilu Štimcu.

U razgovoru Ivan nam je rekao:

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

– Riječ je o vizirima za zaštitu medicinskog osoblja izrađenim na 3D printeru. Kontaktirao sam Gimnaziju Metković, međutim njihovi 3D printeri trenutno nisu u funkciji tako da sam ove primjere kao koordinator cijele akcije za jug Hrvatske dobio od naših kolega iz Dubrovnika (30) i Ploča (15). Također, 3D printer ima i Srednja škola Metković, kontaktirao sam ih i u slučaju potrebe zajedno ćemo se uključiti u ovu akciju, – za Metković NEWS rekao je Ivan te dodao da za Dom zdravlja Opuzen idu tri komada i Ljekarnu Draženović dva.

Ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimc zahvalio se u ime cijelog medicinskog osoblja.

Sveznalica 7400xXpx

– Moram se zahvaliti Ivanu na ovoj vrijednoj gesti. Ovi zaštitni viziri će sigurno puno pomoći našim djelatnicima u ordinaciji za pregled pacijenata sa sumnjom na korona virus i samim tim pomoći da taj virus udaljimo što dalje od Metkovića, – rekao je Štimac.

Podsjetimo, akciju izrade vizira za zaštitu medicinskog osoblja je pokrenuo Hrvatski studentski zbor, odnosno njihov kolega s FESB-a Slaven Damjanović koji je prvih nekoliko primjeraka dostavio KBC-u Split, nakon čega se akcija proširila diljem Hrvatske.

U akciji izrade ovih vizira su sudjelovali; Robot Hand Made, Zajednica tehničara kulture DNŽ i Grada Dubrovnika, Informatički klub Futura, Udruga RC modela Dubrovnik, LARIAT – Laboratorij za autonomne inteligentne sustave – Sveučilište u Dubrovniku, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Maritimo Fishing, Dubrovačka baština doo (projekt Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika) i Udruga mladih Nova iz Ploča.

GALERIJA GKS-a METKOVIĆ

Otvorena izložba slika ‘La vita e Bella’, naše sugrađanke Lajle Mišur Volarević

Objavljeno prije

La vita e Bella’ naziv je izložbe slika naše sugrađanke Lajle Mišur Volarević koja je otvorena večeras u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković. Uz autoricu, o izložbi su govorili ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč i autorica predgovora u katalogu izložbe Ivana Baće, a u glazbenom dijelu nastupio je Renato Ereš.

Riječ je o prvoj izložbi Lajle Mišur Volarević u galerijskom prostoru GKS-a, a kako je istaknula na otvorenju, retrospektiva je to njezina rada. Izloženo je čak sedamdesetak slika, a motivi su sve one uspomene iz autoričinoga okruženja koje je podsjećaju na djetinjstvo i proživljeni život.

„Motivi su različiti, a može se primijetiti da se neki ponavljaju i na više slika. Zapravo je to moje djetinjstvo i moj proživljeni život. Odabrala sam naziv ‘La vita e Bella’ jer život ne želim gledati negativno. Bez obzira na uspone i padove! Moramo shvatiti da je život lijep i živjeti“, kazala je Lajla Mišur Volarević.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

U samome predgovoru, autorica Ivana Baće je istaknula kako se kroz svoj cjelokupan opus Lajla Mišur Volarević bavi nevelikim brojem tema, koje su u stalnoj mijeni, baš kao i njen te život grada i ljudi.

– Može li se reći da je Lajla slikarica Metkovića ili možda Neretve? U topografiji svakoga mjesta postoje fizičke lokacije uz koje se vežemo i na njih stalno slažemo privatna sjećanja puna emocija radosti i gubitaka, detalja koji su javnosti nezanimljivi. Pa evo nekoliko metkovskih: Liman, feral, park, korzo, crkva sv. Ilije, ada, metkovska luka… Učiteljica mnogim naraštajima već više od pola stoljeća nenametljivo gradi svoj univerzum prepoznatljiv po biomorfnim temama i motivima. Izložba ‘Život je lijep, La vita e Bella’ ostaje kao zaključak dosadašnjega rada, bez obzira na sve teškoće i nedaće koje prate ljude kroz život. Kao i sam život, slike imaju slojeve, međuprostore, ritmove, veze i odnos. Život se kontinuirano nastavlja, a slike ostaju kao nepomični svjedoci ljudskoga i lijepoga. Sadržaj ove retrospektivne izložbe je prstohvat veselja, red činjenica o našem životu – zato smo, uostalom, i birali kako jesmo Lajline slike za naše privatne prostore, – napisala je autorica predgovora u katalogu Ivana Baće.

Sveznalica 7400xXpx

Vrijedi istaknuti kako je Galerija GKS-a večeras bila potpuno ispunjena, a Lajlu su došli podržati obitelj, prijatelji, kolege te brojni sugrađani, među kojima je bila i pročelnica Upravnoga odjela za poslove župana i Županijske skupštine Žaklina Marević.

Izložba ‘La vita e Bella’ ostaje otvorena do 17. travnja, a svi zainteresirani mogu je pogledati svakim radnim danom u vremenu od 9 do 13 sati. Organizator izložbe je Ustanova za kulturu i sport Metković, a otvorena je uz potporu Grada Metkovića.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije