Ostanimo u kontaktu

'STOP DUŽNIČKOM ROPSTVU'

I Metkovci prosvjedovali zbog tečaja švicarskog franka

Objavljeno prije

Mirni prosvjedi, Udruga Franak

Pod sloganom „Stop dužničkom ropstvu“ pedesetak građana Metkovića okupljenih u udrugu Franak prosvjedovalo je protiv tečaja švicarskog franka. Ispred poslovnica banaka zapalili su svijeće upućujući tako na bezizlazno stanje u kojem su se našli protiv svoje volje. Svi su oni kredite podizali iz nužde za rješavanje stambenog pitanja. – Nismo išli na zimovanja i ljetovanja niti smo se provodili za taj novac, rekli su.

Jedna od njih je i Ljubica Kežić, majka petero djece treutačno na porodiljnom dopustu. Ni sama ne zna kako vraća ratu kredita, kojim je kupila stan. Kada je podizala kredit 2007 rata joj je bila 2750 kuna da bi joj kasnije skočila na čak 5300 kuna.

– Ovo je sramota. Ja sam u francima podignula protuvrijednost 73 tisuće EUR-a. Otplatila sam 53 tisuće EUR-a a glavnica je danas zbog tečaja narasla na 99 400 EU-a, kazala nam je Ljubica, koja se pita vrijede li u Hrvatskoj zakoni kao i u drugim zemljama Europske unije.

Slično pričaju i ostali oštećeni građani koje kako kažu najviše boli što su ih banke prevarile. Neki su dogovarali kredite u eurima da bi se na kraju u ugovore upisali švicarci.

Sa mirnog prosvjeda u Metkoviću upućen je zahtjev za ostavkom guvernera Narodne banke, Borisa Vujčića, koji, kažu ne radi svoj posao prenosi dubrovacki.hr.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije