Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

METKOVSKO LJETO

Hrvatski folklorni ansambl ‘Kralj Tomislav’ s gostima nastupio na Ljetnoj sceni GKS-a

Objavljeno prije

Foto: Metkovic.hr

Na Ljetnoj sceni GKS-a Metković sinoć je koncert održao Hrvatski folklorni ansambl Kralj Tomislav iz Aucklanda u Novom Zelandu te njihovi gosti – vokalni kvartet samoansko-tongoanskih pjevača The Shades te članovi maorske Kapa haka skupine Te roopu Manutaki. Svatko od njih napravio je pravi spektakl na sceni, što je publika itekako znala nagraditi pljeskom.

Ansambl “Kralj Tomislav” djeluje pri Hrvatskom kulturnom klubu u Aucklandu kao promicatelj hrvatske tradicijske kulture te uspješno surađuje s maorskim plesačima i pjevačima s polinezijskih otoka. Koncert u Metkoviću dio je programa dvotjedne turneje ‘Kia ora Hrvatska 2023’ u sklopu koje plesači, pjevači i glazbenici iz Folklornog ansambla “Kralj Tomislav”, maorske Kapa haka skupine “Te roopu Manutaki” i vokalnog kvarteta “The Shades” izvode jednosatne koncerte s gotovo 50 sudionika.

Dio atmosfere na Ljetnoj sceni GKS-a pogledajte u fotogaleriji.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

NAJAVA

Predstava ‘Dekorater’ u GKS-u Metković

Objavljeno prije

U Gradskome kulturnom središtu Metković u ponedjeljak, 11. prosinca s početkom u 20 sati na rasporedu je predstava ‘Dekorater’.

Ujedinjene snage Gavelle, Kerempuha i HNK-a u komediji odgovaraju zašto se upada u ljubavni trokut i kako se iz njega izvući. Autor predstave je Donald Churchill, a pod redateljskom palicom Nine Kleflin izvode je Ksenija Pajić, Ines Bojanić i Goran Grgić.

Cijena ulaznice je 8 eura, a možete ih kupiti u Gradskome kulturnom središtu Metković svakim radnim danom u vremenu od 9 do 13 sati ili uoči predstave.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

O predstavi

Udana žena Maša (Ksenija Pajić) i oženjen muškarac su u nedozvoljenoj ljubavnoj vezi. Jasna (Ines Bojanić), zakonita žena muškarca u nevjeri, saznaje za tu vezu, želi je zaustaviti i osvetiti se mužu za nevjeru. Nenajavljeno dolazi na vrata svoje suparnice, razgovara s njom te joj zaprijeti  kako će doći ponovno kada se njezin muž vrati s puta pa će mu sve otkriti o vezi njezinog muža i njegove žene. U Mašinom stanu zatičemo Valtera (Goran Grgić), dekoratera, soboslikara, inače glumca bez posla koji predlaže Maši da pronađe nekoga tko će ispred Jasne odglumiti njezinog muža jer Jasna ne zna kako on izgleda. Maša predlaže Valteru da on odglumi njezinog muža kada se pojavi Jasna. On na to pristaje, ali nakon nekoliko uvjeta koje Maša prihvaća. U nizu zanimljivih obrata razvija se se sjajna kazališna predstava koja vas neće ostaviti ravnodušnim. Hrvatski nacionalni dramski prvak Goran Grgić  i dvije ponajbolje hrvatske glumice, snagom glumačke imaginacije i sugestivnosti, prizvat će vas svijetu umjetnosti u kojem ćete prepoznati susjeda, znanca, susjedu, znanicu, a možda i sebe.

Sveznalica 7400xXpx

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije