Ostanimo u kontaktu

DJEČJI VRTIĆ METKOVIĆ

Gradu Metkoviću za projekt poboljšanja rada vrtića 6 milijuna kuna

Objavljeno prije

Predškolski dani, Dječju vrtić Metković (4)

Za projekt Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković, Grad Metković i Dječji vrtić Metković putem Europskih strukturnih i investicijskih fondova dobili su 6 083 886,65 kuna bespovratnih sredstava kojim će se uvelike poboljšati rad vrtića.

Uz dodatna zaposlenja stručnog i pomoćnog osoblja, ostvarit će se uvjeti za upis još više djece, s radom će početi senzorna soba za djecu s poteškoćama u razvoju, organizirat će se rad u dvije smjene, uvest će se Montessori program…

Priopćenje Grada Metkovića prenosimo u cijelosti:

TISKOVNA KONFERENCIJA ZA PROJEKT 05.rujna 2018

„ZA SKLADNIJE I UGODNIJE PREDŠKOLSKE DANE U DJEČJEM VRTIĆU METKOVIĆ“

FINANCIRAN IZ POZIVA MINISTARSTVA ZA DEMOGRAFIJU, OBITELJ, MLADE I SOCIJALNU POLITIKU „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“

Nazočni: gradonačelnik Dalibor Milan, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Ivica Popović, voditeljica Odsjeka za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU Sanda Tomić, ravnateljica Dječjeg vrtića Metković Julijana Bebić, viši stručni suradnik za EU fondove i koordinator projekta Lara Šiljeg

Gradonačelnik Dalibor Milan je najavio provedbu projekta  „Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“ koji  je prijavljen u sklopu poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku“ s kojim je i potpisao Ugovor potpisan jučer, 04.rujna u Splitu.

Projekt će provoditi Grad Metković u partnerstvu s Dječjim vrtićem Metković tijekom 30 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 6.083.886,65 kn što je dosad najveća vrijednost potpuno bespovratnih sredstava za Grad Metković kao ustanove jedinice lokalne samouprave i u potpunosti se financira se iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 100%, unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Projektom se promiče obiteljska politika u kojoj obitelj ima nezamjenjivu ulogu u izgradnji sustava vrijednosti, kulture i identiteta naše djece, te će se zadovoljiti potrebe obitelji s djecom rane i predškolske dobi te na takav način stvoriti preduvjete za ostanak u zajednici.

Provedbom će se realizirati mjere obiteljske i demografske politike kroz produljenje radnog vremena vrtića što podrazumijeva produljeni boravak, poslijepodnevni i smjenski rad vrtića.

Projektom „Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“ ćemo postići daljnji razvoj postojećih i uvođenje novih, priuštivih programa; stvaranje poticajnog okruženja u vrtiću, dodatnu edukaciju odgojno obrazovnih djelatnika, osiguravanje praćenja za tjelesni rast i zdravlje djece, osiguravanje adekvatno opremljenog prostora za odvijanje redovnih i posebnih programa. Zapošljavanjem 22 djelatnika unutar provedbe projekta direktno potičemo zapošljavanje stručnog kadra, potičemo razvoj socijalnih usluga, doprinosimo usklađenju obiteljskog i poslovnog života.

Ovim projektom od gotovo 6,1 mil.kn smo ostvarili dosad najveći iznos bespovratnih sredstava kojima će se doprinijeti unaprjeđenju kvalitete života naših najmanjih sugrađana i obitelji grada Metkovića, zapošljavanju i pružanju socijalnih usluga djeci i roditeljima.

Ravnateljica Julijana Bebić je obrazložila da je ovaj projekt svojevrsni nastavak prijave i realizacije projekta za poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/vrtićima koji je prijavljen u veljači ove godine koji je uključivao izgradnju i adaptaciju dvije boravišne prostorije. Ovim projektom ćemo ih opremiti didaktikom i ostalom neophodnom opremom, te pružamo obogaćene usluge djeci zapošljavanjem od stručnog kadra do pomoćnog osoblja uz istu priuštivost.

Djeca su temelj odgojno-obrazovnog sustava, ulaganje u njega je ulaganje u budućnost, a upravo za to je bitno poticajno okruženje koje će biti omogućeno projektom koji će se kontinuirano provoditi tijekom 30 mjeseci.

Koordinator projekta Lara Šiljeg je naglasila i važnost senzorne sobe koja će se opremiti unutar provedbenog razdoblja jer predstavlja inovativan pristup u radu djeci s poteškoćama u razvoju jer je to multisenzorni prostor kojim se osigurava dodatna senzorna stimulacija ili reduciraju senzorni poremećaji. Dosad se takvoj usluzi moglo pristupiti izvaninstitucionalno, a sada će biti omogućen djeci  kroz redovan rad vrtića uz rad s defektologom i psihologom, te će se uz senzornu sobu, didaktiku, uvođenje novih programa i zapošljavanje stručnog kadra omogućiti poboljšan objedinjeni kontinuiran pristup u radu s djecom i djecom s poteškoćama u razvoju.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Grad Metković

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije