Ostanimo u kontaktu

XVIII. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Gradonačelnik Milan potvrdio da bi od 15. svibnja laboratorij Doma zdravlja trebao raditi uobičajeno

Objavljeno prije

U srijedu, 24. travnja je u Zgradi političkih stranaka održana 18. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj su usvojene sve točke dnevnoga reda. Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskoga vijeća Grada Metkovića Hrvoje Bebić, mag.oec. i pozdravio prisutne.

Prva točka Gradskoga vijeća je bilo polugodišnje Izvješće o radu Gradonačelnika za period od 1. srpnja 2018. godine do 31. prosinca 2018. godine koje je predstavio gradonačelnik Milan. Točka je većinom glasova vijećnika prihvaćena.

Druga točka je bilo Izvješće o radu davatelja usluge skupljanja i zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada Čistoće Metković d.o.o. za obavljanje komunalnih djelatnosti za 2018.godinu. Točka je većinom glasova usvojena.

Treća predstavljena točka je Izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom na području Grada Metkovića za 2018. godinu te je točka dana na usvajanje i s 10 glasova usvojena.

U četvrtoj točki Izvješće o provedbi Programa potpora u poljoprivredi na području Grada Metkovića za 2018. godinu gradonačelnik je iznio sve o Programu potpora u poljoprivredi te je točka jednoglasno usvojena.

Peta točka je bio Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Ugovora o financiranju nabave medicinske opreme za Dom zdravlja Metković.

Gradonačelnik je članove vijeća upoznao s ulaganjima u zdravstvo. Grad Metković je osigurao 500 tisuća kuna za zdravstvenu zaštitu svojih stanovnika u dogovoru s ravnateljem Doma zdravlja i ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu. Oprema koja će se nabaviti za Dom zdravlja je hematološki analizator, dva CRP analizatora te transportni inkubator, a za Hitnu pomoć Grad će sufinancirati kupnju vozila hitne pomoći.

Gradonačelnik je rekao kako se s jednom privatnom poliklinikom pregovara o poslovno-tehničkoj suradnji s dvije specijalistice koje bi došle u Metković i kojima bi se osigurao najam stana te bi se po svemu sudeći ugovori trebali potpisati oko 15. svibnja te ćemo ponovno imati laboratorij u gradu Metkoviću. Na sugestiju vijećnika Gabrića gradonačelnik je rekao da će raditi na tome da se napravi tematska sjednica da se osiguraju specijalizanti u Domu zdravlja kroz duži period te kako Dom zdravlja ne bi ostao bez sadašnjih specijalizanata. Peta točka dnevnoga reda je jednoglasno usvojena.

Cijelu sjednicu i sva vijećnička pitanja možete pogledati u našem video prilogu.

 

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Nema novih slučajeva zaraze koronavirusom niti danas

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od jučer uzeta 24 uzorka, 22 su negativna, a za 2 se još čekaju rezultati. I danas imamo jednu ozdravljenu osobu, i to iz Dubrovnika.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb je poslano je 3125 uzoraka.

U dubrovačkoj Općoj bolnici broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na COVID i dalje se nije mijenjao te su na Zaraznom odjelu smještene 2 osobe.

U samoizolaciji je samo jedna osoba te u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije