Ostanimo u kontaktu

DRŽAVA DARIVA GRAD METKOVIĆ

Gradonačelnik Milan i ministar državne imovine Marić potpisali Ugovor o darivanju zemljišta za izgradnju kompostane

Objavljeno prije

Danas, 31. svibnja u Gradskoj knjižnici u Metkoviću održano je svečano potpisivanje ugovora o darovanju nekretnina između Ministarstva državne imovine i Grada Metkovića, te između Ministarstva državne imovine i Grada Korčule. U ime Ministarstva ugovor je potpisao ministar Goran Marić, u ime Grada Metkovića gradonačelnik Dalibor Milan, te u ime Grada Korčule gradonačelnik Andrija Fabris.

Što se tiče darovanja Gradu Metkoviću riječ je o nekretnini površine 18 tisuća metara kvadratnih u Vrbovcima u iznosu od 1.800.000 kn za izgradnju kompostane. Gradonačelnik Milan je rekao: – Darovanje te nekretnine nam je bilo neophodno kako bismo mogli aplicirati na natječaj koji će Fond za zaštitu okoliša objaviti u srpnju. Dakle, stekli smo sve preduvjete, imamo pravomoćnu lokacijsku dozvolu, u tijeku je izrada projekta i po objavi natječaja u 7. mjesecu bit ćemo spremni.

Gradonačelnik se zahvalio Ministarstvu državne imovine na suradnji i što cijeni potrebe Grada Metkovića.

Ministar državne imovine Goran Marić je tom prilikom rekao: – Ovaj današnji sastanak i potpisivanje Ugovora samo je rezultat odlične suradnje Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva državne imovine i jedinica lokalne samouprave, u ovom slučaju gradova Metkovića i Korčule. Nije to darivanje Gradu Metkoviću i Korčuli, jer u tehničkom smislu država dariva samu sebe jer se time aktivira dugo zapuštena imovina, a znamo da je okosnica zdrava života i življenja čist okoliš i Gradu Metkoviću ovaj ugovor puno znači posebice jer se radi o dolini Neretvu – rezervatu života. Gradu Korčuli darujemo objekt za kulturne i izložbene potrebe što će poboljšati njihov turistički i gospodarski život i slijede novi ugovori i projekti.

OBRAĆANJE GRADONAČELNIKA DALIBORA MILANAPotpisivanje ugovora o darovanju nekretnina između Ministarstva državne imovine i Grada Metkovića, te između Ministarstva državne imovine i Grada Korčule

Publiée par Metkovic NEWS sur Vendredi 31 mai 2019

OBRAĆANJE MINISTRA GORANA MARIĆAPotpisivanje ugovora o darovanju nekretnina između Ministarstva državne imovine i Grada Metkovića, te između Ministarstva državne imovine i Grada Korčule

Publiée par Metkovic NEWS sur Vendredi 31 mai 2019

POKLADNO DRUŠTVO METKOVIĆ

U tijeku je manifestacija Dani sela na Trgu kralja Tomislava

Objavljeno prije

Večeras se održava manifestacija Dani sela u sklopu pokladnih svečanosti u organizaciji Pokladnog društva Metković.

Čak 17 ekipa kuha u postavljenim paviljonima na Trgu kralja Tomislava ispred hotela Narona, a to su ekipe:

 1. Pivčeva kala,
 2. Zvat će se,
 3. Doljani,
 4. Lađarice Metkovke,
 5. B. u Gola Brda,
 6. Veterani IV. Gardijske,
 7. Ni tamo, ni ‘vamo Gabela Polje,
 8. Vidonje,
 9. Gambori,
 10. Donjani,
 11. Joka i deda,
 12. Prlaka City,
 13. Škrapa Momići,
 14. Ispod strehe,
 15. Vinarija Veraja,
 16. Komarna i
 17. Vid.

Dođite i probajte što ekipe pripremaju, a uz sve to zabavljaju vas Neven i Alen, uz Gradsku glazbu Metković i goste iznenađenja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama3 300×250

Najčitanije