Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

37. SMOTRA FOLKLORA JADRANSKE HRVATSKE

Gradonačelnik Metkovića svim gostima Smotre zaželio ugodan boravak u našem gradu

Objavljeno prije

Smotra folklora jadranske Hrvatske Na Neretvu misečina pala jedna je od najdugovječnijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj. Svake godine u Metkoviću okuplja velik broj domaćih i stranih sudionika koji iz našega grada šalju predivne prizore njegovanja tradicijske baštine. Kao takva, Smotra je postala događaj kojemu se najviše radujemo i kojim se najviše ponosimo.

Naš grad će ove godine, po 37. put, postati pozornica za različite izvođače amatere koji će nam svojim folklornim nastupima i nošnjama svjedočiti o kulturnoj baštini, ljudima i običajima krajeva iz kojih dolaze. Ovogodišnjoj Smotri posebno se veselimo. Naime, u 2022. slavimo 600. obljetnicu od prvoga pisanoga spomena Metkovića. Mali grad na jugu Hrvatske za sve nas oduvijek je bio najveći. Kako za nas Metkovce, tako, siguran sam, i za sve one koji nas posjete te nam se uvijek vraćaju. Tijekom svojega postojanja, Metković je bio dom brojnim pojedincima kojima se ponosimo i koji su svojim doprinosom zadužili cijelu Hrvatsku. Također, Metković je domaćin različitih manifestacija kojima se jednako ponosimo i koje su prepoznate u cijeloj Hrvatskoj. Svi mi, naši ljudi, naše ulice i naše manifestacije dio su našega identiteta po kojemu smo posebni. Upravo je Smotra folklora Na Neretvu misečina pala jedan od svakako najsnažnijih dijelova našega identiteta, ono po čemu smo prepoznatljivi te tradicija koju nikada nećemo napustiti.

Siguran sam kako će Smotra folklora i ove godine ispuniti svoj cilj, a to je promocija folklornih plesova, napjeva te tradicijske kulture, kako Metkovića i doline Neretve, tako i svih onih mjesta iz kojih sudionici dolaze. Baš kako će Metković svojim gostima, priznatim folklornim stručnjacima te zaljubljenicima u taj tradicijski ples, prikazati važan dio svojega identiteta, tako će i oni nama pokazati svoju baštinu. Upravo je ljepota različitosti tradicijske baštine najveće bogatstvo naše Smotre. Različitost koja nas nadopunjuje i spaja te nam omogućuje da naša prošlost postane dio sadašnjosti te temelj za budućnost.

U svoje osobno te u ime Grada Metkovića svim gostima Smotre želim ugodan boravak u našem gradu. Svim sudionicima iz Metkovića te onima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji Smotre želim posebno zahvaliti što i ove godine na najljepši način promoviraju naš grad. Želim Vam mnogo uspjeha u daljnjem radu kojega će Grad Metković uvijek podupirati.

Gradonačelnik Grada Metkovića
Dalibor Milan, dipl. iur.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

ČETIRI TURISTIČKA BRODA NA VEZU U METKOVIĆU

Dragan Tolić: ‘Sinergija je to naših vrijednih ugostitelja, djelatnika u turizmu, lađara i prijevoznika’

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prizor koji se rijetko viđa, četiri turistička broda vezana na Maloj rivi u Metkoviću. Lijepo ih je bilo vidjeti. Odnosno, točnije, po prvi put da su četiri uvezana u Metkoviću, otkriva nam to začetnik ideje nautičkog turizma u dolini Neretve, gosp. Dragan Tolić.

Riječ je o brodovima Aquamarin i Markan agencije Katarina line, Adriatica agencije Thurgau travel, Azzuro agencije ID Riva tours, sa kojima su stigli turisti iz Švicarske, Austrije, Njemačke, Amerike i Skandinavije.

Iza ovog lijepog prizora stoji marljivi rad naših ugostitelja, nautičara, djelatnika u turizmu, agencija te lađara i prijevoznika.

– Cijeli projekt je započet prije 15 godina, a prošlo je 10 godina od dolaska prvog kruzera. 2020. godine je trebala biti prekretnica, a ovo je sada nastavak. Da bi očuvali destinaciju svi moramo biti izvrsni i za sada jesmo. Jedna odlična sinergija počevši od nas na vezu do izvrsnih vodiča, prijevoznika Luje auto i Čazmatrans, te izvrsne usluge Restorana Lopoč, – u razgovoru istaknuo je Dragan Tolić.

Na svom proputovanju, turisti su u dolini Neretve obišli Arheološki muzeja Narona, uživali u vožnji lađama te jedinstvenom programu Restorana Lopoč.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije