Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

ZA ILI PROTIV, SPREMNI IL' NE

Gradonačelnik Dubrovnika ponosno pozirao u majici sa znakovljem postrojbi iz Domovinskog rata

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković ponosno je pozirao u majici sa znakovljem postrojbi iz Domovinskog rata, čiji su pripadnici ginuli za oslobođjenje krajnjeg juga Hrvatske.

Riječ je o znakovlju postrojbe HOS, a svoju fotografiju gradonačelnik Dubrovnika je obrazložio:

– Postoje ljudi koji će zauvijek žaliti za relikvijama prošlosti, jedna od njih je Jugoslavija, a među njima su i ustaše te ustaštvo. Nisam pozirao u majici s ustaškim znakovljem već u majici sa znakovljem iz časnog i ponosnog Domovinskog rata. Rata u kojem smo pobijedili, a brojni koji su izgubili živote za našu slobodu nosili su upravo znakovlje kakvo se nalazili na ovoj majici, na desnom i lijevom rukavu.
A, ako Bog da i ove godine Stradunom će se punim plućima pjevati ponosna hrvatska pjesma ‘Bojna Čavoglave’ koja je naše branitelje vodila kroz časnu pobjedu u Domovinskom ratu, – svoj pristup pojasnio je Franković.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

Slijedom natpisa u pojedinim medijima, gdje se referira na austrijske ‘Zelene’ i zabranu znakovlja HOS-a na Bleiburgu, odnosno Austriji, osuđujući ‘Hosovce’ kao paravojnu formaciju iz Domovinskog rata, postavlja se pitanje, na čijoj su strani, ti isti austrijski ‘Zeleni’ bili od spomenute ’91. do 1993. godine?

O nekim mračnim vremenima nećemo govoriti, ukratko, malo je ‘svetaca’ iz tih vremena. Međutim, mi na krajnjem jugu dobro znamo doprinos i žrtvu tih momaka u Domovinskom ratu, kao i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, koji je i za ovu godinu na Stradunu najavio ‘Bojnu Čavoglave’.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

A kad smo već kod ‘Bojne Čavoglave’, njen prepjev ukrajinskih branitelja sve govori, a i podsjeća na njen doprinos u oslobođenju danas moderne Republike Hrvatske.

Između ostalog, svjedoci ne tako davne ’91. se dobro sjećaju tko je bio žrtva a tko agresor, dok je ‘politika’ nešto sasvim drugo.

Za one koji nisu upoznati, na današnji dan, 25. lipnja 1991. godine osnovana je elitna postrojba HOS (Hrvatske obrambene snage).

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA METKOVIĆ

Do petka traju audicije za upisi u prvi razred 2024./2025. školske godine

Objavljeno prije

Osnovna glazbena škola Metković otvara prijave za audiciju za upis u prvi razred 2024./2025. školske godine. Prijave se vrše isključivo online do petka, 24.05.2024. godine.

Sve potrebite informacije i upute, kao i sama prijavnica nalaze se na mrežnoj stranici OGŠ Metković.

OGŠ Metković

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

 

 

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije