Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ZA ILI PROTIV, SPREMNI IL' NE

Gradonačelnik Dubrovnika ponosno pozirao u majici sa znakovljem postrojbi iz Domovinskog rata

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković ponosno je pozirao u majici sa znakovljem postrojbi iz Domovinskog rata, čiji su pripadnici ginuli za oslobođjenje krajnjeg juga Hrvatske.

Riječ je o znakovlju postrojbe HOS, a svoju fotografiju gradonačelnik Dubrovnika je obrazložio:

– Postoje ljudi koji će zauvijek žaliti za relikvijama prošlosti, jedna od njih je Jugoslavija, a među njima su i ustaše te ustaštvo. Nisam pozirao u majici s ustaškim znakovljem već u majici sa znakovljem iz časnog i ponosnog Domovinskog rata. Rata u kojem smo pobijedili, a brojni koji su izgubili živote za našu slobodu nosili su upravo znakovlje kakvo se nalazili na ovoj majici, na desnom i lijevom rukavu.
A, ako Bog da i ove godine Stradunom će se punim plućima pjevati ponosna hrvatska pjesma ‘Bojna Čavoglave’ koja je naše branitelje vodila kroz časnu pobjedu u Domovinskom ratu, – svoj pristup pojasnio je Franković.

Slijedom natpisa u pojedinim medijima, gdje se referira na austrijske ‘Zelene’ i zabranu znakovlja HOS-a na Bleiburgu, odnosno Austriji, osuđujući ‘Hosovce’ kao paravojnu formaciju iz Domovinskog rata, postavlja se pitanje, na čijoj su strani, ti isti austrijski ‘Zeleni’ bili od spomenute ’91. do 1993. godine?

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

O nekim mračnim vremenima nećemo govoriti, ukratko, malo je ‘svetaca’ iz tih vremena. Međutim, mi na krajnjem jugu dobro znamo doprinos i žrtvu tih momaka u Domovinskom ratu, kao i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, koji je i za ovu godinu na Stradunu najavio ‘Bojnu Čavoglave’.

A kad smo već kod ‘Bojne Čavoglave’, njen prepjev ukrajinskih branitelja sve govori, a i podsjeća na njen doprinos u oslobođenju danas moderne Republike Hrvatske.

Između ostalog, svjedoci ne tako davne ’91. se dobro sjećaju tko je bio žrtva a tko agresor, dok je ‘politika’ nešto sasvim drugo.

Za one koji nisu upoznati, na današnji dan, 25. lipnja 1991. godine osnovana je elitna postrojba HOS (Hrvatske obrambene snage).

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO DNŽ

Prijavite se na besplatnu radionicu ‘Kako postati poduzetnik’

Objavljeno prije

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s  Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) poziva sve zainteresirane na besplatnu radionicu “Kako postati poduzetnik” koja će se održati u 09.02.2023., s početkom u 10.00 sati u Poduzetničkom inkubatoru Ploče.

Radionica se održava za sve zainteresirane buduće poduzetnike koji planiraju pokrenuti poslovanje i ostvariti Potporu za samozapošljavanje HZZ-a. Budući da većina početnika ne raspolaže osnovnim informacijama o poduzetništvu, cilj radionice je i toj skupini omogućiti besplatne informacije i savjete iz sfere poduzetništva.

Polaznici će na radionici imati priliku dobiti informacije vezane za osnivanje pravnog subjekta, informacije o poreznim i računovodstvenim obvezama poduzetnika, dostupnim edukacijama, aktualnim natječajima za bespovratna sredstva i poduzetničkim kreditima s povoljnim i subvencioniranim kamatnim stopama.

Predstavnik HZZ-a će prezentirati mjere za samozapošljavanje i zapošljavanje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Mjesto održavanja: Poduzetnički inkubator Ploče, Crna Rika 7a, Ploče

Predviđeno trajanje radionice: 3 sata.

Budući da je broj polaznika ograničen, molimo sve zainteresirane poduzetnike da se prijave putem:

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije