Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ

Gradonačelnik Dalibor Milan uputio božićno-novogodišnju čestitku

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dalibor Milan je svojim sugrađanima uputio božićno-novogodišnju čestitku.

Drage moje sugrađanke i sugrađani,

Danas slavimo Božić – blagdan rođenja Isusa Krista. Iako je ovogodišnji Božić drugačiji po mnogo toga, nekako je i posebniji. Poseban je po tome što smo ove godine spoznali pravu snagu svih onih vrijednosti koje simboliziraju Božić – snagu zajedništva, međusobnog razumijevanja, nade i vjere.

Bez obzira što je za mnoge bila najteža, ova godina naučila nas je kako je sve lakše dok smo zajedno. Želim da to zapamtimo i u idućoj godini!

U novoj 2021. želim vam i zdravlje, ljubav, sreću i mir. Želim da su uz vas obitelj i prijatelji te da im svakodnevno imate priliku uputiti lijepu riječ. Želim vam da iz ove godine ponesete ono najbolje i da u idućoj budete najbolji. Kako za sebe, tako i za druge.

Čestit Vam Božić i sretna Nova godina.

Gradonačelnik
Dalibor Milan

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA

Pokrenuta stranica na kojoj se možete naručiti za cijepljenje

Objavljeno prije

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je na press konferenciji Stožera najavio da je pokrenuta platforma na kojoj se građani mogu naručiti za cijepljenje protiv covida-19.

– Građani će se moći prijaviti na adresi Cijepise.zdravlje.hr. Nakon prijave, osoba će dobiti povratnu informaciju o mjestu i terminu cijepljenja, što će ovisiti o količini cjepiva koje će stizati. Neće biti moguće višestruko naručivanje, a omogućit će se uvid u cijepni status građana, – kazao je Beroš.

Objasnili tko se sve može prijaviti

Iz Ministarstva zdravstva pojasnili su da se na cijepljenje putem platforme mogu prijaviti svi hrvatski državljani i osobe s prebivalištem i boravištem u Hrvatskoj, gdje će njihove prijave biti zaprimljene i zabilježene u središnjem evidencijskom sustavu.

Građanima s kroničnim bolestima preporučuje se da se najprije prijave preko svojih liječnika obiteljske medicine, koji će potvrditi njihovo zdravstveno stanje i odrediti prioritetno mjesto na listi cijepljenja.

Nepokretne ili teže pokretne osobe također se prijavljuju za cijepljenje svom liječniku obiteljske medicine, koji će organizirati cijepljenje prilikom kućnog posjeta ili pomoću mobilnih timova, dok će za osobe smještene kod pružatelja usluge smještaja ili u specijalnim bolnicama cijepljenje biti organizirano u tim ustanovama, kao i do sada.

Nakon zaprimanja prijave, građani će obavijest o mjestu i terminu cijepljenja primiti bilo na svoje e-adrese, sms porukom ili telefonski, ovisno o svom odabiru prilikom prijave. Osobe od 65 godina i više imaju prednost pred osobama mlađe životne dobi.

Cijepljenje se provodi u ordinacijama obiteljske medicine, osobito za kronične bolesnike, u Županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima za masovno cijepljenje.

Ovisno o dostupnim količinama cjepiva, sustav će se nadograđivati i prilagođavati potrebama građana i zdravstvenih djelatnika.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije