Ostanimo u kontaktu

15. GODINA UDRUGE LAĐARICA 'METKOVKE'

Gradonačelnik Dalibor Milan čestitao rođendan ‘Metkovkama’ i uručio priznanje

Objavljeno prije

Povodom 15. rođendana Udruge lađarica Metkovke, gradonačelnik Dalibor Milan je primio je predstavnice te udruge te im uručio priznanje.

Osnovane su 27. ožujka 2006. godine i najstarija su udruga lađarica. Osim što su sudjelovale na sedam ženskih maratona na kojima su osvojile pet medalja, hrabro su odveslale i osam muških maratona.

Ističu se i u organizaciji i sudjelovanju u humanitarnim akcijama i manifestacijama na području našega grada!

– Drage naše ”Metkovke” želim vam da proslavite još mnogo rođendana te da nastavite na najljepši mogući način promovirati naš grad. U Gradu Metkoviću i meni kao gradonačelniku uvijek ćete imati podršku!, čestitao je Milan.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom, 7 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom (četiri utvrđena brzim antigenskim testom). Riječ je o sedam osoba iz Metkovića, tri iz Dubrovnika, dvije iz Župe dubrovačke te jednoj iz Blata i Slivnog.

Ukupno je zaraženo devet osoba muškog spola i pet osoba ženskog spola, a osam ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1933. g.).

Izliječeno je 37 osoba: osam iz Metkovića, sedam iz Dubrovnika i Vele Luke, tri iz Blata i Stona, dvije iz Orebića te jedna iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Opuzena, Ploča. Slivnog, Smokvice i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 360 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 69 942 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 26 osoba pozitivnih na koronavirus. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 374 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 714 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije