Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

METKOVIĆ VELIKO GRADILIŠTE

Gradi se, u Metković se ulažu stotine milijuna kuna

Objavljeno prije

Unatoč zdravstvenoj krizi i poremećajima u gospodarskom životu u cijeloj zemlji, u gradu Metkoviću nastavlja se gradnja započetih objekata i trasiraju novi projekti za nova gradilišta za koja se priprema dokumentacija i traže sredstva.

Jest da se na početak radova za neke objekte čekalo malo dulje, ali ni to nije važno kad se zna što će oni značiti za život ljudi i u prezentaciji Metkovića u zemlji i u svijetu.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Prošle godine, kako znamo, rješavani su neki prometni infrastrukturni problemi, s nakanom nastavka u ovoj godini. Obavljeno je niz rekonstrukcija prometnica i ulica, rješavana su administrativna pitanja za nove projekte, započela je gradnja nove Jadranske ulice, kao i gradnja Dnevne bolnice kao podružnice Opće bolnice Dubrovnik, a u zgradi bivšeg Općinskog suda. Samo ta investicija iznosi 16,2 milijuna kuna uglavnom europskih sredstava, a bit će završena do konca ove godine s naznakom da bi specijalističke ordinacije mogle biti u funkciji sredinom sljedeće godine. Može se samo zamišljati koliko će to značiti za cjelokupno stanovništvo doline Neretve, ali i za sve ostale, uz goleme uštede zbog tradicionalnih putovanja u Dubrovnik ili u Split.

Nakon duljeg vremena priprema i napora potpisan je ugovor s izvođačem radova na objektima za javnu odvodnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u okviru projekta Aglomeracija Metković „teškog“ 448,7 milijuna kuna, uglavnom iz fondova EU.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Započela je i gradnja Lapidarija pri Arheološkom muzeju Narona u Vidu vrijednosti 43 milijuna kuna kako bi se omogućili bolji uvjeti za rad stručnih osoba, bolju komunikaciju s posjetiteljima, za čuvanje nalaza i druge svrhe. Grad Metkoviću u startu je izmjenama Prostornog plana dao svoj veliki doprinos nastanku velebnih sadržaja koji će omogućiti još bolju turističku ponudu Metkovića i doline  Neretve, a valja reći da je u funkciji i Prirodoslovni muzej .

S obzirom na 500 milijuna kuna koje će se uložiti u sustave za navodnjavanje plodnih parcela, značajno se uvećavaju ukupna ulaganja u dolini Neretve.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

U Metkoviću je planirana dogradnja Dječjeg vrtića na desnoj obali Neretve, uskoro će započeti radovi na Dubravici i sanacija odlagališta otpada te gradnja objekata za sortiranje otpada i drugi sadržaji.

Uz sve to gradska uprava u granicama svojih mogućnosti osigurava (i povećava) sredstva za socijalne potrebe, kulturu, sport, predškolski odgoj i druge namjene.

Preuređeno je ljetno kazalište, provedena je energetska obnova sportske dvorane, poboljšani su uvjeti za rad sportskih klubova i tako redom.

Zbog svega toga dade se zaključiti da gradska uprava Metkovića vodi računa o svim pitanjima i problemima koji se nameću te da upornim i stručnim radom danomice unaprjeđuje standard i život stanovništva.

Dodali bismo jedino potrebu zajedničkih napora države, DNŽ i Grada Metkovića te poslovnih subjekata u stvaranju uvjeta novih mogućnosti zapošljavanja kako bi naš grad postao još ljepše mjesto za život.

ROKO TOLIĆ 740/300px

ŽUPANIJA REDOVITO PODUPIRE POLJOPRIVREDNIKE

Župan Nikola Dobroslavić posjetio dolinu Neretve

Objavljeno prije

Kandidat za župana Nikola Dobroslavić s kandidatom za zamjenika Joškom Cebalom i saborskim zastupnikom Brankom Bačićem posjetio je danas Pojezerje, Slivno i Opuzen u dolini Neretve gdje su u druženju s građanima otvorene brojne aktualne teme. Sustav navodnjavanja doline Neretve i obrana od zaslanjivanja poljoprivrednih površina županijski je projekt koji je Neretvanima u središtu pozornosti.

Po pitanju navodnjavanja županija je u proteklim godinama uložila višemilijunske iznose, no izgradnjom brane protiv zaslanjivanja poljoprivrednici očekuju i dodatni benefit, a to je bolji urod na njihovim poljoprivrednim površinama. Jednako tako, kroz razgovore o sinergiji turizma i poljoprivrede  potvrđena je važnost plasmana poljoprivrednih proizvoda na našem turističkom tržištu.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Dubrovačko-neretvanska županija izdvaja značajna sredstva i u izvanrednim situacijama koje su poljoprivrednicima najveći problem, a uz vremenske i klimatske neprilike urod valja zaštiti primjerice i od sredozemne voćne muhe za što redovito imaju potporu županije. Županu Dobroslaviću i saborskom zastupniku Bačiću u svojim su se sredinama priključili i kandidati za općinske načelnike – u Pojezerju Borislav Dominiković, u Slivnu Smiljan Mustapić, a u Opuzenu gradonačelnik Ivo Mihaljević.

ŽO HDZ-a
ubrovačko-neretvanske županije

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

 

 

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije