Ostanimo u kontaktu

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Građani povećajte oprez prilikom internetske kupovine, donosimo rezultate akcije pojačanog nadzora brzine kretanja vozila

Objavljeno prije

Policija

Krajem ožujka ove godine policijskim službenicima Policijske postaje Gruda 32-godišnjak je prijavio prijevaru prilikom kupnje preko interneta. U prijavi je naveo kako je početkom svibnja prošle godine putem jednog internetskog oglasnika pronašao oglas u kojem je objavljena prodaja barskih stolica. Putem priložene e-mail adrese stupio je u kontakt i dogovorio izradu 6 barskih stolica za iznos od 4290 kuna koji novac je uplatio na dogovoreni račun. Obzirom da plaćene barske stolice nije dobio, slučaj je prijavio policiji.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja kako je navedenu prijevaru počinio 30-godišnjak te je protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Građani povećajte oprez prilikom internetske kupovine!

Obzirom da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo građane da budu oprezniji i ne nasjedaju na povoljne i primamljive oglase, posebno ako kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja i pregleda kupljene robe. Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.

Obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti pokrenuti odgovarajući postupak. O prevari bi svakako trebalo obavijestiti i administratora internetskih stranica koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje.

– Izlaznoj graničnoj kontroli na MCGP Klek jučer, 14. travnja oko 19.30 sati pristupilo je osobno vozilo daruvarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnji irski državljanin koji je policijskim službenicima na uvid dao krivotvorenu vozačku dozvolu Irske.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja irski je državljanin, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave, rano jutros doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Rezultati akcije pojačanog nadzora brzine kretanja vozila

Tijekom jučerašnje preventivno-represivne akcije prometne policije usmjerene na nadzor i sankcioniranje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila prekršajno je sankcionirano 69 osoba, od kojih njih 61 zbog prekoračenja brzine.

NEMA TRAGOVA NASILNE SMRTI

U Blacama iz mora izvučeno beživotno tijelo starije muške osobe iz Metkovića

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

U utorak oko 14 sata iz mora u Blacama su kupači izvukli beživotno tijelo starije muške iz Metkovića.

Kako neslužbeno doznajemo, nema sumnje na nasilnu smrt.

Tijelo preminuloga je prevezeno na Odjel patologije OB Dubrovnik gdje će biti obavljena obdukcija.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije