Ostanimo u kontaktu

ŽUPANIJA PODIJELJENA U TRI ZONE

Grad Metković prihvatio prijedlog po kojem neće trebati propusnice u Dolini Neretve

Županijski stožer za civilnu zaštitu uputio je prijedlog svim jedinicama lokalne samouprave da se Dubrovačko- neretvanska županija podijeli na 3 zone.

Objavljeno prije

U ponoć je stupila na snagu izmjena odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Tom odlukom, unutar većine hrvatskih županija može se kretati bez e-propusnica. No unutar Dubrovačko-neretvanske županije još je na snazi stari režim. Naime, županijski stožer za civilnu zaštitu uputio je prijedlog svim jedinicama lokalne samouprave da se Dubrovačko- neretvanska županija podijeli na 3 zone. Prema tom prijedlogu, jedna zona bi bila Dolina Neretve, druga otoci i Pelješac i otoci, a treća područje Grada Dubrovnika. Ukoliko jedinice lokalne samouprave pristanu na ovaj prijedlog, županijski stožer ga mora poslati, na odobravanje i Nacionalnom stožeru za civilnu zaštitu.

Gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan za Radio Delta je istaknuo kako se Grad pozitivno očitovao na ovaj prijedlog.

– Podjela županije u  3 zone donesena je temeljem procjene epidemiologa. Mi smo zaprimili prijedlog jučer i odgovorili smo pozitivno. Dakle, slažemo se s tim da dolina Neretve bude jedna zona. Koliko je meni poznato, pozitivno su se očitovale i ostale jedinice lokalne samouprave na području doline Neretve. Jutros sam se čuo s načelnikom županijskog Stožera civilne zaštite, Joškom Cebalom. Oni će prijedlog Nacionalnom stožeru dostaviti danas koji će donijeti odluku i očekujem sutra ili najkasnije prekosutra, da više neće trebati e-propusnica u dolini Neretve, – za Radio Delta kazao je Milan.

Milan je komentirao i prve slučajeve zaraze koronavirusom u Metkoviću koji su zabilježeni proteklog vikenda. U dva od tri slučaja riječ je o djelatnicama Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju, koje su, zajedno s još nekoliko zaposlenika preventivno testirane zbog povratka na posao na kojemu su zadnji put bile 3. I 5. travnja. Nakon što su se njihovi testovi pokazali pozitivnima, preventivno su testirani i ostali djelatnici te svi štićenici Doma, a svih 59 nalaza se pokazalo negativnima.

– Na sreću, tako je ovaj dom zaista pošteđen pošasti koja je ovih dana stigla u Metković. Ovdje bi se posebno zahvalio ravnateljici, Vjekoslavi Soldo, koja je zaista odlično reagirala u ovoj situaciji. Zahvalio bi se i ravnatelju Doma zdravlja Metković, našim vatrogascima i epidemiolozima koji su postupili onako kako treba postupiti. Virus je došao i u naš grad. Ne želim stvarati paniku, ali još jednom želim pozvati sve naše sugrađane da se pridržavaju uputa. Moramo smanjiti druženja i kontakte jer samo odgovornim ponašanjem možemo pobijediti ovu pandemiju.  Također, zamolio bi sve da se nitko ne stigmatizira i da se ne osuđuju naši sugrađani. Svima nama se može dogoditi da se zarazimo. Baš zato moramo biti homogeni i nadati se što boljem ishodu, – za Radio Delta kazao je Milan.

APSOLUTNA POBJEDA U PRVOM KRUGU

Dalibor Milan zahvalio građanima na potpori: blizu 10 vijećnika i pobjeda od 60% glasova birača – prvi su neslužbeni rezultati

Objavljeno prije

Dalibor Milan  večeras je zakoračio u novi mandat na čelu grada Metkovića, sa zamjenikom Robertom Dokom.

Po prvim neslužbenim rezultatima Milan je osvojio 60 posto glasova za mjesto gradonačelnika te blizu 10 vijećničkih mjesta, što je dosad najbolji rezultat HDZ-a u gradu Metkoviću.

Čestitamo Daliboru Milanu i Robertu Doki i donosimo pobjedničku izjavu…

Po prvim neslužbenim rezultatima za župana DNŽ Nikola Dobroslavić (40%) i Božo Petrov (21%) idu u drugi krug.

Gradsko vijeće Grada Metkovića podijeljeno je na listu HDZ-a sa 52%, Mosta 30% i listu Maše Plećaš Gabrić sa 8%.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije