Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PROJEKT 'ZAŽELI I OSTVARI'

35 primljenih žena potpisalo ugovore s Gradom Metkovićem i Općinom Kulom Norinskom

Objavljeno prije

Danas je u galeriji GKS-a održano potpisivanje ugovora 35 primljenih žena u sklopu projekta ‘Zaželi i ostvari’ s Gradom Metkovićem i Općinom Kulom Norinskom.

Potpisivanju su nazočili gradonačelnik Dalibor Milan, načelnik općine Kula Norinska Nikola Krstičević, Tomislav Bjeliš ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Niko Bojbaša – voditelj projekta ‘Zaželi i ostvari’.

Sveznalica 7400xXpx

Grad Metković kroz predviđeno trajanje radnog odnosa od 24 mjeseca, na puno radno vrijeme zapošljava 27 žena, dok Općina Kula Norinska zapošljava njih 8.

Riječ je o projektu kojemu je cilj osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Žene će biti zaposlene na poslovima pomoći i potpore starijim osobama, osobama u nepovoljnom položaju  te osobama s invaliditetom. Svaka žena će se brinuti o četvero korisnika, a pomagat će korisnicima u osobnoj higijeni, održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć u pripremi obroka, plaćanju računa te pomoć u socijalnoj uključenosti korisnika.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Vrijednost projekta „Zaželi i ostvari“ je 5 milijuna i 300 tisuća kuna, a u cijelosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

REGIONALNA AGENCIJA DUNEA

Na znanstveno-stručnom skupu u Stonu predstavljen projekt EUROPE DIRECT DNŽ

Objavljeno prije

U tvrđavi Kaštio u Stonu, u srijedu 7. prosinca održan je znanstveno-stručni skup na temu otpada u moru i reciklaže otpadnog materijala nastalog iz proizvodnje kamenica i dagnji na kojem je osim stručnih predavanja bio izložen i info štand projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA uz pridružene partnere, Srednju poljoprivrednu i tehničku školu u Opuzenu i udrugu ESN Dubrovnik.

Nakon pozdravne riječi organizatora, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije te načelnika Općine Ston, uslijedila su predavanja na temu prirodnih vrijednosti Malostonskog zaljeva, morskog otpada-globalnog ekološkog problema, mikroplastike u školjkašima te tri DUNEA-ina projekta koji rade na razvoju inovativnih rješenja za problem otpada u moru. Stručna predavanja održali su:  Ivana Golec iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, dr.sc. Pero Tutman iz Laboratorija za ihtiologiju i priobalni ribolov Instituta za oceanografiju i ribarstvo, doc. dr. sc. Zvjezdana Popović Perković sa Sveučilišnog odjela za studije mora u Splitu te Iva Pozniak iz Regionalne agencije DUNEA.

Sveznalica 7400xXpx

Predstavnice centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije na izloženom info štandu predstavile su zainteresiranim sudionicima zadaće i aktivnosti koje provodi centar, kao i načine informiranja o vijestima iz EU, aktualnim natječajima te europskim projektima koji se provode u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Tom prilikom su na štandu podijeljeni promotivni pokloni centra EUROPE DIRECT DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije