Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ERASMUS PLUS

Gimnazijalci goste ispratili izvrsnim programom

Objavljeno prije

Foto: metkovic.hr

Foto: metkovic.hr

Nakon tri godine okončan je Erasmus+ KA2 projekt pod nazivom Tragovima rimskih careva (Following the Footprints of Emperors), tijekom kojega naši gimnazijalci posjećivali kolege u drugim državama te ih primali u goste.

Uz Gimnaziju Metković u projektu su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola iz Njemačke, Bugarske, Rumunjske, Makedonije, Turske, Italije, Španjolske i Portugala, a na posljednju mobilnost u Metković je stiglo 28 učenika i 22 nastavnika. Tijekom petodnevnoga programa oni su obavili projektne zadatke pa su im sinoć u Sportskoj dvorani Gimnazije Metković tijekom svečanoga programa uručeni certifikati.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Da gostima boravak u Metkoviću ostane u nezaboravnom sjećanju potrudili su se metkovski gimnazijalci i njihovi profesori. Izveli su dojmljiv glazbeni program, tijekom kojega su pjevali poznate pjesme iz gostujućih država i to na njihovu jeziku. Neke je pjevao školski zbor, a neke solisti u pratnji učeničkoga sastava. Portugalci su sigurno bili oduševljeni da se u Metkoviću pjeva fado, a Turci su bili iznenađeni kako je školski zbor otpjevao jednu njihovu lijepu pjesmu. Naravno i svi su drugi ostavili izvrstan dojam pa smo i mi bili iznenađeni kakvoćom izvedaba. Nakon priredbe u školi je za sve upriličen domjenak.

Gosti danas putuju svojim kuća, a mi im želimo sretan put i vjerujemo da ih se dojmio posjet Hrvatskoj i Metkoviću.

preneseno s metkovic.hr

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije