Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ERASMUS PLUS

Gimnazija ugostila učenike i nastavnike iz osam zemalja

Objavljeno prije

Foto: metkovic.hr

Foto: metkovic.hr

Gimnazija Metković od jučer je domaćin učenicima i profesorima iz osam zemalja u sklopu Erasmus plus KA2 projekta pod nazivom Tragovima rimskih careva (Following the Footprints of Emperors).

Iz Njemačke, Bugarske, Rumunjske, Makedonije, Turske, Italije, Španjolske i Portugala u Metković je stiglo 28 učenika osnovnih i srednjih škola te njihovih 22 nastavnika. Riječ je o trogodišnjem projektu razmjene učenika i nastavnika što ga Europska unija preko hrvatske Agencije za mobilnost i programe EU financira u iznosu od 36.000 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Tema projekta je proučavanje zajedničke rimske povijesti i ostavštine u svih devet partnerskih zemalja, sa svrhom upoznavanja drugih kultura i vlastite povijesti, zaštite kulturne baštine, ali i unaprjeđivanja nastave stranih jezika i povijesti. Zemlja koordinator projekta je Turska. Koordinatorica projekta u Gimnaziji Metković je prof. engleskog jezika Branka Vladimir u suradnji s prof. povijesti i umjetnosti Jagodom Krešić.

– U protekle dvije školske godine ostvarene su projektne mobilnosti u sve druge partnerske zemlje te je naša škola posljednji domaćin toga partnerstva. U tu svrhu projektni tim Gimnazije Metković pripremio je tjedni program u kojem će naši učenici i profesori sa svojim partnerima iz osam zemalja izvršavati projektne zadatke i pritom upoznavati našu baštinu iz rimskog doba, ali i jedni druge, te produbljivati znanje o svijetu i vježbati strane jezike. Kako je pokazalo naše dosadašnje iskustvo, posebna povezanost između učenika očekuje se zbog smještanja stranih učenika kod naših obitelji-domaćina – javila nam je prof. Vladimir.

Program je jutros započeo u Gimnaziji Metković. Nakon glazbenoga uvoda, pozdravnih riječi ravnatelja Joze Jurkovića i koordinatora, gosti su sudjelovali u nastavi. Potom su organizirane radionice o politici Rimskoga Carstva i o Europskoj uniji, a poslije ručka radionica o rimskome amfiteatru.

Sutra će gosti posjetiti Solin i Split, u srijedu obilaze lokalitet antičke Narone i Mogorjelo u BiH, dok su u četvrtak Dubrovniku i Stonu. Za petak je planiran prijam kod gradonačelnika, obilazak uže jezgre grada, posjet Prirodoslovnome muzeju te završna priredba u Gimnaziji Metković.

preneseno s metkovic.hr

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije