Ostanimo u kontaktu

SUBOTA, OD 14 DO 17 SATI

GI ‘Sinovi i kćeri Neretve’ poziva na mirni prosvjed ispred Hotela Merlot u Opuzenu

Objavljeno prije

Građanska inicijativa Sinovi i kćeri Neretve poziva na prosvjed ispred Hotela Merlot u Opuzenu, koji je zakazan za subotu, 2. ožujka, od 14 do 17 sati. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Poštovani stanovnici Doline Neretve!
Ovim putem Vas obavještavamo da dana 02.03.2019. godine, Subota u vremenu od 14h,do17h ispred “Hotela Merlot”u Opuzenu (Podgradina). Održat će se mirni prosvjed sa zatvaranjem državne ceste D-8 legalnim putem preko pješačkog prelaza zbog.

-Nepoštivanja Ustava RH.
-Nepoštivanja Zakona o zdrastvenoj zaštiti RH.
-Ugrožavanja sigurnosti  stanovništva Doline Neretve, djela Splitsko-dalmatinske županije,Pelješca i otoka sa navedenog geografskog područja.

G.I. Sinovi i Kćeri Neretve ja dala priliku da se ustroji zdrastveni sustav po zakonima RH koji se moraju poštivati.

Nažalost moramo Vas obavjestiti,da nikoga nije briga i daju nam mrvice nepoštivajući kriznu situaciju gdje ljudi nam umiru,zbog nebrige sustava.

Tražili smo da se DEKRETOM donese strateška odluka vlade RH i županiskih vlasti izgradnja Županiske bolnice regijonalnog značaja po čl.12 Zakona o izgradnji i razvrstavanju med. ustanova NIKOGA NIJE BRIGA, a radi se o cca 200000 stanovnika koji bi gravitirali toj bolnici jer nisu u zlatnom satu.

Tražili smo da se DEKRETOM uspostavi med. helikopterske služba u državnom vlasništvu, nikog nije briga i opet se želi pogodovat i zaustavit uspostavu državne službe.

Tražili smo 24 satnu, 7 dana u tjednu, zdravstvenu zaštitu. I tu su veliki problemi a javnosti se serviraju laži. Ništa se konkretno nije napravilo po ovom pitanju.

Tražili smo opremanje postojećih med.ustanova u dolini Neretve po zakonu.Ništa se nije napravilo i ne poštiva se zakon o zdrastvenoj zaštiti RH.

Tražili smo opremanje postojećih ordinacija i Hitne medicinske pomoći krvnim analizatorima (Hematološkim aparatima)ništa se nije napravilo,nastavilo se pogodovat biokemičarskom lobiju. Davno je ministar reko da je to gotova stvar, vidimo iz izjava da nije.

Tražili smo model(stimulans)za privlačenje lječnička za rad u Dolini Neretve i dodatne specijalizacije deficitarnih struka,NIKOG NIJE BRIGA za devastirani med. kadar.

Tražili smo da se koncesijonari u zdrastvu uvedu u red i posluju sukladno važećim zakonima RH.Ni po tom pitanju se ništa ne događa jer im je data sloboda te su na taj način diskriminirani lječnici pri javnom zdrastvu.

Tražili smo od Hrvatske liječničke komore da poštuje zakon i napravi izvješće sukladno važećim zakonima lječnicke struke.Ni po ovom pitanju se ništa nije dogodilo ostavili su u opticaju izvješće koje nije napravljeno sukladno važećim zakonima lječnicke struke.

Tražili smo da se izgradi Helidromom za Dolinu Neretve te da se svaki grad u Dolini Neretve pokrije sa osvjetljenim helistopima a sve po zakonu RH koji se ne poštuju.Po ovom pitanju se ništa ne RADI.

Ustavno pravo na život ni pod kojim se uvjetima ne smije ograničiti, a obzirom da Ustav posebno štiti djecu te da svima jamči pravo na zdravstvenu zaštitu, Ministarstvo zdravstva i Županijske vlasti POZIVAMO NA ODGOVORNOST.

Ovo je KRIZNA situacija!!!

Pratimo slučaj obitelji BEBIĆ i dr. Ksenije Kaleb, nezadovoljni smo učinjenim od strane državnih institucija u rasvjetljavanju istine. Sve se zna.

Ovim putem pozivamo stanovništvo Doline Neretve  na  mirni prosvjed u Opuzenu sa porukom “OBITELJ ISPRED SVEGA”.
Izborit ćemo se za USTAVOM zajamčenu med.sigurnost po svim zahtjevima G.I Sinovi i Kćeri Neretve.
Ovim putem pozivamo: policiju, vojsku, vatrogasce, med. osoblje, veterane gardijskih brigada (116 brigade, 4 brigade) da stanu uz nas za dobrobit svih a pogotovo OBITELJI.
Ovaj put ja pozivam SVOJE prijatelje da svi dođu jer je pet do podne.
Budite dostojanstveni i odlučni taj dan a IZAĐITE ZA SVOJU DJECU, BAKE, DIDOVE, MAJKE I OČEVE jer ovako se nesmiju ugroziti ljudska prava po pitanju zdrastva u dolini Neretve.

S poštovanjem G.I Sinovi i Kćeri Neretve

POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

Otkazan koncert Klape Iskon, grupe Silente, sajam povodom blagdana Gospe Snježne u Vidu, …

Objavljeno prije

Zbog pogoršane epidemiološke situacije te sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, došlo je do promjena u programu Metkovskoga ljeta, a neki događaji su otkazani.

Otkazano je:

 • kolovoza / Gradski park – Druženje s Disney junacima
 • kolovoza / Vid – koncert Klape Iskon
 • kolovoza / Vid – sajam povodom blagdana Gospe Snježne
 • kolovoza / Gradski park – koncert grupe Silente
 • Od 12. do 14. kolovoza / Gradski park – manifestacija Dani neretvanske kneževine

Sva događanja Ustanove za kulturu i sport Metković koja su organizirana tijekom idućega tjedna u Gradskome parku prebačena su na Ljetnu scenu GKS-a, a održat će se u skladu sa svim epidemiološkim preporukama i mjerama propisanim za kulturne događaje.

 • utorak, 3. kolovoza u 20 sati – predstavljanje romana za djecu „Pustolovine Tizi Enili: Eksperiment“, autora Damira Hoyke
 • srijeda, 4. kolovoza u 20:30 – predstava za djecu „Produkcije Z“ – „Mudra glava maloga mrava“

Također, sva događanja Ustanove za kulturu i sport Metković, a za koja vrijede posebne preporuke propisane od strane Nacionalnoga stožera civilne zaštite, održavaju se kako su i planirana:

 • srpnja u 21 sat, Ljetna scena GKS-a – predstava “Muškarci.hr”
 • kolovoza, u 20 sati, Galerija GKS-a – izložba slika prof. Zorane Vekić
 • kolovoza u 21 sat, Terasa Ljetne scene GKS-a – jazz koncert Ivan Bonačić kvartet
 • od 9. do 11. kolovoza, Gradski park – Likovna kolonija
 • kolovoza u 21 sat, Galerija GKS-a – koncert klasične glazbe Našata Antoniazzo i Mia Elezović
 • kolovoza u 21 sat, Terasa ljetne scene GKS-a – koncert Tereze Gabrić
 • kolovoza u 20 sati, Galerija GKS-a – predstavljanje knjige “Zalazak” Ivana Nadila

U slučaju eventualnih dodatnih izmjena u programu, građani će biti pravovremeno obaviješteni.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije