Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

FRAMAŠI ODUŠEVILI NASTUPOM U SINJU

Framaši izveli predstavu ‘Pravo na život’ Gorana Matića

Objavljeno prije

Frama, predstava 'Pravo na život' izvedena u Sinju

U petak 29. siječnja, u Dvorani Gospe Sinjske glumci amateri Franjevačke mladeži Župe sv. Ilije iz Metkovića odigrali su predstavu Pravo na život autora Gorana Matića, koji je njezin režiser i scenograf. Okosnica predstave neželjena je trudnoća u ‘uglednoj’ obitelji. Pomno razrađenim karakterima predstava je razotkrila i dala presjek današnjega društva poremećenih vrijednosti. Temeljna poruka predstave je – spasimo nerođeno dijete.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

U predstavi su glumili mladi framaši: Karla Bebić, Mirela Popović, Ivan Bebić, Ivan Vidović, Bernarda Brnas, Ana Veraja, Roko Mijoč, Filip Rodin, Nikola Putica, Božo Jovanović Bartulović i Ana Tomić.

Na kraju predstave fra Petar Gulić, župnik Župe sv. Ilije iz Metkovića, uputio je riječi zahvale fratrima Samostana Gospe Sinjske što su omogućili izvedbu predstave u Sinju, framašima i njihovom duhovnom asistentu fra Lukici Vojkoviću te domaćoj publici što je svojim dolaskom podržala mlade glumce, javljaju iz Župe Gospe Sinjske.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

ROKO TOLIĆ 740/300px

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije