Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
NERA ETWA FEST

TVRĐAVA KAŠTIO

Festival puhačkih orkestara ovu subotu u Stonu

Objavljeno prije

Ston, 26. lipnja 2024. – Trinaesti Festival puhačkih orkestara 2024. održat će se ovu subotu, 29. lipnja u tvrđavi Kaštio u Stonu s početkom u 21 sat. Glazba Ston pod ravnanjem Dražena Laskača ugostit će Gradsku glazbu Zvonimir iz Solina i Gradsku glazbu Sinj. Ulazak je besplatan.

Koncertnom dijelu u tvrđavi Kaštio prethodit će predstavljanje orkestara Stonjanima i njihovim gostima izvedbom koračnica ispred župne crkve sv. Vlaha u 20 sati.

Nakon nastupa na Festivalu 2018. godine u Ston se ponovno vraća najstarije solinsko kulturno-umjetničko društvo, Gradska glazba Zvonimir osnovana 1912. godine. Nastupila je na eminentnim glazbenim domaćim i inozemnim pozornicama te prijemima svjetskih državnika. Na svom repertoaru uz standardne koračnice ima i skladbe revijalnog karaktera, evergreene, skladbe dalmatinskog melosa, sakralne skladbe te djela klasične literature, a osobitu pažnju posvećuje djelima hrvatskih kompozitora. Uz orkestar od 40-ak članova kojima ravna Tonći Ćićerić, Gradska glazba Zvonimir ima i Glazbenu školu u kojoj mladi talenti stječu osnovno glazbeno obrazovanje. Pred stonskom publikom pod ravnanjem Grge Grubišića zasvirat će i Gradska glazba Sinj, osnovana daleke 1862. godine. Tijekom više od 160 godina djelovanja sinjska glazba svojim je zvucima uljepšavala crkvene svečanosti i procesije, razne prigodne skupove, vitešku igru Alku te je priređivala razne koncerte, davala posljednje počasti svojim sugrađanima te jačala borbeni duh naroda u sudbonosnim vremenima. Kroz dugogodišnji rad bilježi nastupe diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu. Domaćin festivala, Glazba Ston uspješno djeluje 95. godinu. Bilježi zapažene nastupe na međunarodnim festivalima u Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini te u domovini. Sudjelovala je u Koloni sjećanja u Vukovaru te u Škabrnji, a posebno se ponosi koncertom u Svetištu sv. Leopolda Bogdana Mandića u Padovi na Susretu Hrvata Italije 2019. godine. Iste godine dobila je i Nagradu za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu. Po prvi je put predstavljala Dubrovačko-neretvansku županiju na Susretu hrvatskih puhačkih orkestara 2022. godine te je osvojila srebrnu plaketu. Od 1996. godine Glazbu Ston vodi dirigent Dražen Laskač.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Festival puhačkih orkestara u Stonu pokrenut je 2011. godine s ciljem promicanja sviranja u puhačkim orkestrima, uspostavljanja kontakata s drugim orkestrima te uveseljavanja ljubitelja glazbe. Dosad je ugostio više od 30 orkestara iz domovine i susjednih država.

Organizator festivala je Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Stoviš“ pod čijim okriljem djeluje Glazba Ston, pokrovitelj je Općina Ston, a sponzori Turistička zajednica općine Ston te Dubrovačko-neretvanska županija.

RENT-A-CAR M 740

DJEČJI GLAS NERETVE 2024.

Skupini Tajno pismo prva nagradu publike, Mari Murtezani prva nagrada žirija

Objavljeno prije

Sinoć je na Ljetnoj sceni GKS-a održan Dječji Glas Neretve, festival koji je okupio 21 talentiranog izvođača amatera. Atmosfera je bila ispunjena uzbuđenjem i radošću, dok su mladi pjevači oduševljavali publiku svojim izvedbama.

Nagrade publike:

  • Prvo mjesto: Skupina Tajno pismo s izvedbom pjesme “Žuljaju me cipele” od Sanje Doležal.
  • Drugo mjesto: Dalibor Grmoja s pjesmom “Rim tim tagi dim” od Baby Lasagne.
  • Treće mjesto: Luce Mijoč s pjesmom “Kao moja mati” od Zdravka Čolića.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Nagrade stručnog žirija:

Stručni žiri u sastavu Žaklina Marević, Marija Jerković i Ante Šprlje imao je težak zadatak odabrati najbolje među izvrsnim izvođačima.

RENT-A-CAR M 740
  • Najbolji scenski nastup: Cvita Vekić s pjesmom “Neka mi ne svane” od Danijele.
  • Najbolja interpretacija: Erika Malezija s pjesmom “Dajem ti srce” od Doris Dragović.
  • Prva nagrada: Mara Murtezani s pjesmom “Never Enough” koju izvodi Loren Allred.
  • Druga nagrada: Mateja Gutić s pjesmom “Fairytale” od Alexandera Rybaka (Eurosong 2009. godine).
  • Treća nagrada: Ante Ramić s pjesmom “Divlji vjetre” od Damira Kedže.

Večer je bila ispunjena glazbom, talentom i entuzijazmom, a Dječji Glas Neretve još jednom je dokazao koliko je važno podržavati i promicati mlade glazbene talente. Publika je uživala u izvedbama, a svi sudionici zaslužuju čestitke za svoje izvanredne i hrabre nastupe.

Donosimo video-prilog pobjedničkog nastupa skupine Tajno pismo i foto-galeriju.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije