Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

EU PROJEKT FIRESPILL

U Kuli Norinskoj svečano otvoren Centar za obuku operativnih snaga civilne zaštite

Objavljeno prije

U Kuli Norinskoj svečano je otvoren Centar za obuku operativnih snaga civilne zaštite. Riječ je o investiciji vrijednoj više od 7,5 milijuna kuna koja je realizirana kroz projekt FIRESPILL iz programa prekogranične suradnje INTERREG Italija-Hrvatska.

U ime Dubrovačko-neretvanske županije svečanom otvorenju nazočili su župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo te pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević.

– Čestitam vatrogasnim postrojbama, domaćem Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kula Norinska, Općini, ali i svim ostalim pripadnicima operativnih snaga civilne zaštite. Ovaj centar je prvenstveno namijenjen njima i zasigurno će im biti od velike pomoći u njihovoj radu. Dubrovačko-neretvanska županija će i dalje, u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA, pomoći u korištenju europskih sredstava. Zaista je dobro da imamo europska sredstva za sve projekte koji su jako vrijedni i koje bismo bez njih teško realizirali. Čestitam i zahvaljujem i Splitsko-dalmatinskoj županiji, njihovoj razvojnoj agenciji RERA koja uspješno provodi aktivnosti projekta FIRESPILL na njihovom području, – poručio je župan Nikola Dobroslavić.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Okupljenima na svečanosti obratili su se i načelnik Općine Kula Norinska Nikola Krstičević, zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović, ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić te v.d. ravnatelja Agencije RERA SD Jozo Sarač.

Današnjem svečanom otvaranju nazočili su brojni predstavnici vatrogasnih postrojbi s područja Dubrovačko-neretvanske županije, predstavnici Crvenog križa, HGSS-a, Ravnateljstva civilne zaštite te Splitsko-dalmatinske županije.

Inače, proračun EU projekta FIRESPILL iznosi gotovo 16,5 milijuna kuna. Vrijednost projektnih aktivnosti Dubrovačko-neretvanske županije iznosi 1 562 469,00 eura, a provode se uz stručnu i tehničku pomoć Regionalne razvojne agencije DUNEA.

OBAVIJEST

Ulica Jakova Gotovca privremeno zatvorena za promet

Objavljeno prije

Obavještavamo građane da će  danas 12. lipnja 2024. godine (srijeda) zbog izvođenja radova na rekonstrukciji TK mreže biti onemogućen promet ulicom Jakova Gotovca u periodu 10.00-14.00. Radovi će se izvoditi kod kućnog broja 41. Molimo građane za razumijevanje te poštivanje privremene regulacije prometa.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

GRAD METKOVIĆ

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije