Ostanimo u kontaktu

GASTRONOMSKO-ZABAVNA MANIFESTACIJA

Ekipa ‘Taman’ osvojila ovogodišnju Toćijadu u Momićima

Objavljeno prije

TOĆIJADA 2016.

U organizaciji KUU ŠKRAPA u Momićima je održana gastronomsko-zabavna manifestacija ‘Toćijada’, natjecanje u pripremanju toća. Sudjelovalo je 17 ekipa a prvo mjesto osvojila je ekipa ‘Taman‘, drugo mjesto pripalo je ekipi ‘Gurmani rujnička dica‘. Treće mjesto podijelili su ‘Kasupije‘ i ‘EEE‘.

Po pravilima organizatora, toć se kuva od tri vrste mesa: od divljači, (p)tice i junetine a najmanje dvije vrste moraju biti u toću. Nakon dva ipol sata pripreme i kuvanja, sve teće su označene brojevima i donesene na poseban stol na kojem je ocjenjivački žiri imao priliku sve kušati i donijeti ocjene. Po završetku dodjele nagrada, na zadovoljstvo natjecatelja i gledatelja prionulo se degustaciji, toća je bilo dovoljno za sve.

Osim natjecateljskog, po stolovima, organizator je pripremio i poseban toć za gledatelje, koji se besplatno degustirao.

Tekst: Udruga veterana 4. gardijske brigade

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije