Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

OPUZENSKA PJACA

Ekipa Balatura pobjednik jubilarne Brudetijade, druga je Udruga Leptirići, a treća ekipa Vuinci

Objavljeno prije

Za nama je još jedno izdanje Neretvanske brudetijade, i to ne bilo koje nego jubilarno dvadeseto. Natjecanje u spremanju neretvanskog brudeta/brujeta, već tradicionalno održano na prepunoj opuzenskoj Pjaci i u organizaciji Družbe Pivčeva kala.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Balatura, druga je bila Udruga Leptirići, dok je treće mjesto pripalo ekipi Vuinci.

Zahvalnicu za uloženi trud kako bi neretvanski brudet/brujet dobio zaštitu kao kulturno nematerijalno dobro dobila je Nikolini Luketić Delija. Ekipa Staračkog doma Vila Marija primila je nagradu za najsimpatičniju ekipu, dok je nagradu za najuređeniji stol dobila Vinarija Veraja.

Ma ovogodišnjoj Brudetijadi sudjelovao je veliki broj ekipa, što nije bio nimalo lagan zadatak za žiri, koji su činili; poznati hrvatski gastronomski stručnjak Veljko Barbieri, naš poznati ugostitelj Pavo Jerković, savjetnica župana DNŽ Žaklina Marević, predsjednik krovne organizacije Maratona lađa Luka Oršulić, gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga i načelnik Općine Slivno Smiljan Mustapić, te dr Miljenko Ljubić, Zdravko Kapović i Živko Miustapić.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na kraju, sve teće su bile prazne, stoga čestitamo svim sudionicima, a posebno nagrađenima!

NOĆ MUZEJA '23. U METKOVIĆU

Posjetili smo Prirodoslovni muzej Metković i Arheološki muzej Narona

Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa brojni sugrađani, veliki i mali, posjetili su metkovske muzeje, Prirodoslovni muzej Metković i Arheološki muzej Narona

Objavljeno prije

Noć muzeja je prilika koju mnogi iskoriste za otkrivanje nečeg novog, bilo da je riječ o svojoj sredini, povijesti ili kulturi, dok za muzeje noć u kojoj prikažu svoj puni sjaj. Tako je bilo i sinoć. Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa brojni sugrađani, veliki i mali, posjetili su metkovske muzeje, Prirodoslovni muzej Metković i Arheološki muzej Narona.

Uvijek je poseban doživljaj gledati mlađe generacije kako otkrivaju Prirodoslovni muzej Metković. Stalni postav koji čini spoj moderne multimedije i bogate ornitološke zbirke mnogu djecu zaintrigira tako da uvijek otkriju nešto novo, zanimljivo.

Interna tema ‘noći’ je bila “Pričajmo/ učimo/ dijelimo sjećanja po starinski u muzeju“, tako su naši sugrađani podijelili svoja sjećanja na sadnju i otkup duha u zgradi Vage, kako je bilo živjeti u njoj, lovne i ribolovne zgode i nezgode, odnosno kako je bilo živjeti u Metkoviću i Neretvi tih davnih godina kada je i ova naša prekrasna zbirka nastala.

Arheološki muzej Narona, prvi “in situ” muzej u Hrvatskoj, sagrađen na ostacima hrama posvećenog prvom rimskom caru Augustu, je svojim posjetiteljima, pored stručnog vodstva kroz stalni postav, priredio izložbu fotografija Kamene gomile, radionicu Izradi antički mozaik te igraonicu Napravi pretpovijesnu kamenu gomilu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Noć muzeja ’23. odvijala se pod krilaticom ‘Muzeji su važni!’, a u jučerašnju manifestaciju je bilo uključeno 450 lokacija/muzeja diljem Hrvatske.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije