Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DANI PRŠUTA I VINA U VRGORCU

Dvodnevni festival koji slavi okuse tradicije, uz koncert Severine

Objavljeno prije

Večernji festival pršuta i vina održava se u petak 24. lipnja i subotu 25. lipnja s početkom u 19 sati u impozantnom ambijentu Gradskog parka Vrgorca, jednog od najljepših parkova Dalmacije.

Dvodnevna manifestacija posjetiteljima će ponuditi obilje zabave uz vrhunska vina i ponajbolje certificirane pršute Dalmacije te podsjetiti na razloge zbog kojih je Vrgorac Deklaracijom i službeno proglašen Gradom Dalmatinskog pršuta i vina.

Ove godine ugostit će predstavnike jednog od najznačajnijih pršutarskih sajmova u Portugalu koji se održava u gradu Ouriqe u čast zašićene crne Alentejano svinje, pa će biti prilike i za degustaciju ove portugalske delikatese.

Sveznalica 7400xXpx

PROGRAM

PETAK -24.06.
18:30 – Svečano otvaranje manifestacije uz predstavljanje knjige „Stoljeća vrgorskog vina i pršuta“, autora Branka Radonića, Društvo prijatelja vrgorske starine

PETAK I SUBOTA – 24. i 25.06.
19.00 – DANI DALMATINSKOG PRŠUTA I VINA sajamska ponuda u Gradskom parku u Vrgorcu
o degustacija i prodaja pršuta i vina te ostalih domaćih proizvoda
o domaća spiza by lovci & ribolovci
o nagradne igre
o zabavni program uz glazbu uživo Acoustic band Specijalci, Makarska
o PRŠUTI SVIJETA: predstavljanje i degustacija zaštićenoga portugalskog pršuta od crne svinje “Porco Alentejano”
(GOSTI: predstavnici Grada Ourique, Portugal – glavnog grada zaštićene crne Alentejo svinje)

KONCERT VEČERI:
24.06.2022. PETAK – VOX BOX
25.06.2022. SUBOTA – S E V E R I N A

Ulaz: BESPLATAN
Kontakt za rezervacije barskih stolova: na koncertu 0977249205

NAŠE GORE LIST

Preminuo poznati splitski redatelj videospotova Žare Batinović

Iskrena sućut obitelji i prijateljima. Počivao u miru!

Objavljeno prije

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Poznati splitski redatelj glazbenih spotova Žare Batinović preminuo je jutros u splitskom KBC-u, gdje se od sredine siječnja borio s koronom i upalom pluća, kako Vecernji.hr doznaje od izvora bliskog obitelji. Batinović je izgubio životnu bitku nakon što je skinut s respiratora, počeo je i komunicirati, a baš kad su svi mislili da će izvući, stigle su najgore vijesti.

Kao redatelj je snimio nekoliko stotina glazbenih spotova svim najvećim imenima u regiji poput Gibonnija, Bajage, Olivera, Lukyja, Daleke obale, TBF-a, Severine, Majki, Parnog Valjka i još mnogim drugima. Dobio je nagradu za najbolji spot u 21. stoljeću “Teške boje“.

S Batinovićem smo posljednji put razgovarali devet mjeseci nakon smrti voljenog Olivera, kada je završavao spot za pjesmu “Kad sam nasamo s njom”, koji je počeo raditi dok je pjevač još bio živ.

Sveznalica 7400xXpx

– Znate što je najzanimljvije? Ja Olivera nisam volija prije nego sam ga upoznao. Bio sam hodajući megafon koji je protiv njega govorija gdje god bi stigao. Ja sam tada bio nitko i ništa, a mislija sam da sam veličina jer sam snimija tri spota. Uvijek sam bio eksplozivna budala i radnja mi je išla brže od mozga. A zašto sam ga mrzija? Zato jer sam se tada družija s glazbenicima koji su očigledno bili ljubomorni na Olivera i blatili su ga iza leđa, a kad su bili s njim u društvu, onda je sve bilo divno i krasno – u svom stilu ispričao nam je Žare koji se s Oliverom konačno upoznao krajem 90-ih. Bila su to vremena kada su se glazbenici često družili, a njih dvojica počela su se susretati u istom društvu.

– Doveo sam ga ispred crkvice svetog Nikole, posjeo na skale, snimija prvu i drugu strofu i refren. Sve je bilo gotovo u 15 minuta. Vidim ja, Oliver me gleda onim svojim “japanskim očima” i šapće mi: “Ajde, priznaj da je skrivena kamera. Ne virujem da smo već gotovi.” Bio je šokiran da smo već gotovi. Tu me odmah zavolija jer svako naše snimanje ne bi trajalo duže – sa smiješkom je ispričao Batinović koje se prisjetio i kako mu se na promociji tog spota Oliverova supruga Vesna posebno zahvalila rekavši mu kako “njen Oliver više nema najgore spotove u zemlji”.

Za Olivera je napravio 15 spotova, dva dokumentarna filma i dvostruki DVD i to u periodu od šest godina – od 2000. do 2006.

– Prvi i jedini put kad sam nekog molija da mu snimim spot bilo je upravo za pjesmu “Kad sam nasamo s njom”, koji smo počeli i nismo završili. Zato na ovaj način i želim odati počast velikom umjetniku i konačno završiti taj spot – ispričao je Žare i dodao kako su mu Oliver i Bajaga jedina dva pjevača s ovih prostora s kojima je uživao raditi i koji su ga punili pozitivom, piše Vecernji.hr.

Iskrena sućut obitelji i prijateljima. Počivao u miru!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije