Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

POTPISANI UGOVORI

Dubrovačko-neretvanske općine bogatije za projekte vrijedne preko 2 milijuna eura

Objavljeno prije

Državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Zrinka Raguž jučer je u prostorijama Grada Metkovića, u nazočnosti župana Nikole Dobroslavića i županijske pročelnice Žakline Marević, uručila ugovore o dodjeli sredstava Županiji te jedinicama lokalnih samouprava iz DNŽ.

Riječ je o dodijeljenim sredstvima iz tri programa Ministarstva – Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju i Programa podrške brdsko-planinskim područjima u ukupnoj vrijednosti od 414 tisuća eura.

Ugovore su preuzeli župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga, načelnik Općine Kula Norinska Nikola Krstičević, načelnik Općine Slivno Smiljan Mustapić, načelnik Općine Pojezerje Boro Dominiković, načelnik Općine Janjina Vlatko Maratović te načelnik Općine Dubrovačko Primorje Nikola Knežić.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Grad Metković tako je iz Programa podrške regionalnom razvoju 2024. osigurao bespovratna sredstva u iznosu od 38 tisuća eura. Sredstva su namijenjena za izgradnju nogostupa u Ulici Petra Krešimira IV. Putem istoga Programa Dubrovačko-neretvanskoj županiji odobreno je i 75 tisuća eura za Dom zdravlja Metković kojim će se urediti prostor radiologije, čime se stvaraju preduvjeti za novi CT uređaj. Također, Dubrovačko-neretvanskoj županiji za nastavak uređenja društvenog doma u Kobiljači – faza 3, odobren je iznos od 60 tisuća eura. Općini Zažablje odobreno je 33 tisuće eura za uređenje puta Vukov klanac – Brestica 2. faza, Općina Slivno dobila je 35 tisuće eura za izgradnju odvodnje oborinskih voda za nerazvrstanu cestu – NC 10 faza 1, a Općina Janjina je za uređenje i sanaciju prometnih površina i ulica dobila 30 tisuća eura. Općina Pojezerje osigurala je 30 tisuća eura za uređenje dionice poljskih cesta na dijelu Polja Jezero, dok je isti iznos osigurala i Općina Kula Norinska za drugu fazu izgradnje dječjeg igrališta i igrališta za vježbanje na otvorenom.

Putem Programa podrške brdsko-planinskim područjima odobrena su dva projekta, a odnose se na drugu fazu adaptacije prostora primarne zdravstvene zaštite u Slanom u iznosu od 50 tisuća eura koju je prijavila Dubrovačko-neretvanska županija te projekt Općine Dubrovačko primorje koja je dobila 33 tisuće eura za adaptaciju nerazvrstanih cesta u naselju Točionik.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Inače, putem navedena tri programa te Program razvoja otoka, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU odobrilo je Županiji, gradovima i općinama u DNŽ ukupno 24 projekta ukupne vrijednosti 1.938,800,00 eura.

GRADSKI PARK METKOVIĆ

Otvoren 11. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko rural’

Objavljeno prije

Foto: Metkovic.hr

U Gradskome parku otvoren je 11. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko rural’.

Nakon nastupa mlađe skupine KUD-a Metković, posjetitelje je pozdravio predsjednik Zajednice braniteljskih zadruga Mijo Vukušić koji je ujedno i otvorio Sajam.

Inače, cilj Sajma je afirmiranje malih proizvođača s ruralnih područja, posebice onih uključenih u ekološku poljoprivrednu proizvodnju te svih onih koji izlažu različite rukotvorine. Sajam organizira Udruga Dobra, Zajednica braniteljskih zadruga te Modrozelena zadruga, a možete ga posjetiti tijekom dana.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije