Ostanimo u kontaktu

ŠKOLSKA SHEMA

Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja promovirati zdrave prehrambene navike u djece

Objavljeno prije

Dubrovačko-neretvanska županija i u ovoj školskoj 2019./2020. godini u osnovnim i srednjim škole kojima je osnivač provodi projekt Školska shema. Riječ je o uspješnom projektu sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda koji se u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. kontinuirano provodi u županijskim školama još od 2013. godine, a u svrhu promoviranja zdravih prehrambenih navika u svakodnevnoj prehrani, oblikovanja prehrambenih navika djece i ograničenja unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli te omogućavanja školskoj djeci dodatnog obroka svježeg voća ili povrća, mlijeka ili mliječnih proizvoda.

Osnovne i srednje škole samostalno ugovaraju nabavu voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda od dobavljača odobrenih od strane navedene Agencije, dok je Dubrovačko-neretvanska županija kao osnivač škola podnositelj zahtjeva za potporu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 408 tisuća kuna.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji jedna nova osoba pozitivna na koronavirus, ukupno zaražene 32 osobe

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije izvijestio je da je u našoj županiji jutros jedna osoba pozitivnih na korona virus te je ukupna brojka sada 32 osobe.

Prema Zagrebu je do sada ukupno poslano 223 uzoraka a od zadnja 34 uzoraka jedna osoba je bila pozitivna.

Nije bilo zabilježenih kršenja samoizolacije.

U Republici Hrvatskoj trenutno je evidentirana 657 zaraženih osoba. 71 je novozaražena, a s današnjim danom izliječeno je 49 osoba. Umrlo je pet osoba.

Pratite Metković NEWS uskoro donosimo opširnije izvješće.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije