Ostanimo u kontaktu

SVJETSKI DAN SOCIJALNOG RADA

Druženje u Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’ s naglaskom na bogato životno iskustvo i mudrost osoba starije životne dobi

Objavljeno prije

Udruga otac Ante Gabrić

U sklopu organiziranih dnevnih aktivnosti u Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’ održano je druženje korisnika sa socijalnim radnicama, djelatnicama Centra za socijalnu skrb Metković, Vilmom Martić i Ivankom Jurić. Ove godine dana 21.ožujka obilježen je Svjetski dan socijalnog rada te su se povodom obilježavanja tog dana socijalne radnice danas družile sa osobama starije životne dobi kako bi im se dalo na važnosti i ukazalo na vrijednost njihovog znanja, iskustva i stečenih vještina, a u svrhu promoviranja politika aktivnog starenja.

Družeći se s korisnicima, socijalne radnice Vilma Martić i Ivanka Jurić, osvrnule su se na svoj svakodnevni rad, ali i otvorile niz tema koje su potakle korisnike na razgovor. Tako se razgovaralo i o starenju općenito, obiteljskim vrijednostima i suočavanju s mnogim izazovima koje vrijeme danas stavlja pred obitelj, današnji užurbani stil života, mladima koji sve više napuštaju ognjišta, o smještanju u Domove za stare i nemoćne, prepoznavanju potreba korisnika te prava koja mogu ostvariti u centrima za socijalnu skrb. Na vrlo zanimljiv način,  podsjetile su korisnike na važnost uloge baka i djedova u životima njihovih unuka i djece općenito.

Posebno je istaknuta važnost aktivnog starenja, ostanak osoba starije životne dobi u svojim domovima te usluge kroz program Pomoć u kući kojeg  provodi Udruga Otac Ante Gabrić, a  sve u svrhu prevencije socijalne isključenosti osoba starije životne dobi. Njihovo bogato životno iskustvo od neprocjenjive je važnosti za obitelj, ali i za cijelo današnje društvo. Njihova mudrost i poznavanje pravih životnih vrijednosti pomaže im da na drugi način sagledavaju životne probleme i postave životne prioritete, a kroz Organizirane dnevne aktivnosti u Udruzi svoje znanje, iskustvo i vještine rado prenose u druženju s djecom i mladima. Kao dio redovnih aktivnosti u udruzi, nakon druženja sa socijalnim radnicama, održana je tjelovježba.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije