Ostanimo u kontaktu

LOKALNI IZBORI U SUSJEDSTVU

Dr. Smiljan Vidić osvojio četvrti mandat u Čapljini, Vedran Markotić gradonačelnik Ljubuškog, Dragan Jurković novi načelnik Neuma

Objavljeno prije

Lokalni izbori u BiH su završeni, građani su odabrali svoje predstavnike, a prema neslužbenim rezultatima četvrti put uzastopno dr. Smiljan Vidić osvojio je mandat u Čapljini, u Ljubuškom je također pobijedio kandidat HDZ-a Vedran Markotić, kao i u Neumu gdje je za novog načelnika izabran Dragan Jurković.

Pobjedu u Posušju odnio je Ante Begić, u Kreševu Renato Pejak, a u Čitluku Marin Radišić, redom HDZ-ovi kandidati.

U travnju prošle godine Čapljina je dobila status grada, a dr. Smiljan Vidić će tako biti prvi gradonačelnik s osvojenim punim mandatom. Prema neslužbenim rezultatima osvojio je 60% glasova, dok ga slijede Mile Raguž (Neovisni kandidat) sa 38% te Filip Krvavac (Neovisni kandidat) sa 2% glasova birača.

Prema prvim neslužbenim informacijama u Ljubuškom je od 9.022 važeća glasa Vedran Markotić osvojio 6765 (72,24%), Ante Paponja 1.553 (16,58%), a Radoslav Radišić 704 glasa (7,52%).

Ovom prilikom čestitamo novoizabranim predstavnicima lokalnih zajednica u susjednoj nam Bosni i Hercegovini.

KULTURNA MANIFESTACIJA

Održana 11. Rimska noć u Naroni

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića i Arheološkoga muzeja Narona te uz potporu Grada Metkovića, u petak je u Vidu održana 11. Rimska noć u Naroni.

Epidemiološke mjere su se pobrinule da se ovogodišnja manifestacija održi sa znatno manjim brojem posjetitelja, ali organizatori su se potrudili osmisliti zaista zanimljiv program na temu medicine u staroj Naroni. Na tu temu je održana i radionica za djecu, a ovogodišnji gosti su im bili predstavnici Turističke organizacije Kotor koji su prezentirali arheološko nalazište u Risnu.

Središnji dio programa, na terasi Arheološkoga muzeja prigodnim govorom otvorili su ravnateljica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur i ravnatelj Arheološkoga muzeja Narona Toni Glučina. Zabavni program su otvorili Ivan i Sunčica sa neizostavnim Vodorige fire show-om, te kazališna Udruga Virko iz Šibenika koja je baš za ‘Rimsku noć u Naroni’ napravila kazališnu predstavu ‘Vijesti iz Rima’.

Glavni dio programa na terasi Arheološkoga muzeja smo prenosili uživo, pogledajte video prilog.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije