Ostanimo u kontaktu

UDRUGA 'OTAC ANTE GABRIĆ'

Dr. med. Zdenka Hajvaz održala predavanje o bolestima oka kod starijih osoba

Objavljeno prije

Foto: Udruga Otac Ante Gabrić

Foto: Udruga Otac Ante Gabrić

 

Nastojeći korisnike organiziranih dnevnih aktivnosti informirati o zdravstvenim poteškoćama koje donosi treća životna dob, u Udruzi Otac Ante Gabrić, u sklopu ciklusa predavanja Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi, održano je druženje s dr.med. Zdenkom Hajvaz, spec. oftalmologije.

Tema ovog druženja bila je bolesti oka kod starijih osoba. Kao najčešće bolesti oka u trećoj životnoj dobi dr. Hajvaz je navela mrenu, glaukom, makularnu degeneraciju – degeneraciju žute pjege, retinopatiju te suho oko.

Ova oboljenja treba shvatiti ozbiljno i veoma je važno obavljati kontrolne preglede kod oftalmologa jednom godišnje kako bi se adekvatnom terapijom prevenirala moguća sljepoća koja nastaje kao posljedica uznapredovale bolesti. U ugodnom razgovoru doktorica je spremno odgovarala na upite korisnika i potaknula ih da se bez odgađanja jave liječniku ukoliko uoče neki problem. Korisnici i djelatnici su zahvalili dr. Hajvaz na savjetima i vremenu koje je odvojila za njih.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije