Ostanimo u kontaktu

POLICIJSKO IZVJEŠĆE

Dovršena kriminalistička istraga napada na gradonačelnika Metkovića

Objavljeno prije

hotel-narona

Policijski službenici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom osumnjičenim za kaznena djela teške tjelesne ozljede i omogućavanja trošenja droga, te dvojicom muškaraca u dobi od 36 i 68 godina i djevojkom u dobi od 28 godina koji se sumnjiče za kazneno djelo pružanja pomoći počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela.

Naime, 35-godišnjaka se sumnjiči da je u petak, 16. svibnja na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Metkoviću staklenom pepeljarom dva puta udario 35-godišnjeg muškarca i tom ga prilikom teže ozlijedio. Nakon počinjenog kaznenog djela osumnjičeni se udaljio u nepoznatom pravcu te je od strane policijskih službenika uhićen u subotu, 17. svibnja oko 12,25 sati u Metkoviću.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su odbjeglom 35-godišnjaku pomoć prilikom skrivanja nakon izvršenja kaznenog djela pružila dvojica gore spomenutih muškaraca te 28-godišnja djevojka, a za koju uslugu im je 35-godišnjak dao devet tableta sa popisa opojnih droga.

Zbog sumnje da su pomogli počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela osumnjičeni 36-godišnjak, 68-godišnjak i 28-godišnjakinja kazneno su prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu, dok je osumnjičeni 35-godišnjak tijekom jutarnjih sati jučer, 18.svibnja, uz kaznenu prijavu, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Ozlijeđeni je 35-godišnjak nakon ukazane liječničke pomoći u dubrovačkoj bolnici pušten kući.

Nastavi čitati

POLICIJA UPOZORAVA!

Tijekom posljednja dva dana na području naše županije evidentirano je čak pet požara

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

Tijekom posljednja dva dana, odnosno 27. i 28. srpnja na području Dubrovačko-neretvanske županije evidentirano je čak pet požara.

Radi se o požaru u Lovištu u čijem gašenju je sudjelovao 41 vatrogasac i kanader, a u kojem je opožareno oko pet hektara borove šume i niskog raslinja. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog odlaganja žara i pepela iz obližnjeg ugostiteljskog objekta.

Drugi požar se dogodio poviše mjesta Gornji Brgat kojeg je gasio također 41 pripadnik vatrogasnih službi, a u kojem je opožarena manja površina borove šume i niskog raslinja. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo tijekom izvođenja građevinskih radova uslijed iskrenja koje je nastalo kidanjem metala brusilicom.

Treći požar se dogodio u ugostiteljskom objektu na području Dubrovnika, a do njega je došlo zbog kvara na električnoj instalaciji.

Četvrti požar se dogodio u Konavlima spaljivanjem osinjaka u prtljažniku starog automobila kada je opožareno i 6 tisuća kvadrata okolnog raslinja.

Posljednji požar se dogodio jučer u mjestu Komarna, a do požara je došlo uslijed rezanja čeličnih elemenata na obližnjem gradilištu.

Četiri o pet navedenih požara su nastala nehajnom ljudskom radnjom dok je peti požar tehničke naravi. Obzirom da bilježimo duži period sparnog i suhog vremena i samim tim veću opasnost od požara pozivamo građane na poseban oprez. 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije