Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

U OPUZENU 'ZARATILI' ŽUPNIK I MAŠKARE

Don Antunović ‘Oni koji spaljuju Krnjevala na Čistu srijedu nemaju što tražiti u katoličkoj crkvi’

Objavljeno prije

U Opuzenu su zaratile maškare sa mjesnim župnikom a sve zbog spaljivanja Marka Krnjevala na Čistu srijedu navečer, kakva je dugogodišnja tradicija u ovom mjestu. Kako piše Slobodna Dalmacija, za razliku od ostalih gradova u kojima na Pokladni utorak završavaju maškarane svečanosti spaljivanjem Krnjevala, Krnje ili Pusta u Opuzenu je običaj da se Marko Krnjeval spaljuje u srijedu čitanjem optužnice i oporuke.

To je zasmetala župniku don. Anti Antunoviću koji je u nedjelju sa oltara poručio da „oni koji pale Krnjevala na Čistu srijedu nemaju što tražiti u katoličkoj crkvi“. O svemu se i služeno oglasio na mrežnim stranicama župe. Župnik ističe da u srijedu slavimo početak korizme – Čistu srijedu.

Papa i naši biskupi nas pozivaju da na Čistu srijedu posebno molimo i postimo za mir u Ukrajini. Svea misa s blagoslovom pepela i pepeljanjem slavi se u 18,00 sati a prilika za pepeljanje bit će i na kraju svete misa slijedeće nedjelje.

O maškarama i spaljivanju Marka Krnjevala prvog dana Korizme don Ante Antunović je napisao:

– Čista srijeda je post i nemrs u čitavoj Katoličkoj crkvi. A kod nas u Opuzenu, jedinom mjestu u svijetu, koliko je meni poznato, održavaju se ponovno maškare. Svugdje su Poklade u utorak prije Čiste srijede, a u nas na sam blagdan. Svaki onaj tko ih organizira i u njima sudjeluje, samoga sebe isključuje iz Katoličke crkve. Tko je vjernik katolik na Čistu srijedu započinje korizmu molitve, pokore i posta, a ne nešto suprotno. A oni koji to organiziraju na Čistu srijedu neka budu fer pa više nikada ništa ne traže od Katoličke crkve, ni krštenje, ni sprovod. Ne može se sjediti na dvije stolice u isto vrijeme-rezolutan je don Antunović.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ipak, dok je župnik protestirao protiv ovakve organizacije maškara na Čistu srijedu Opuzenom se pronijela tužna vijest da je nakon duge i teške bolesti preminuo Marko Krnjeval.

Poklade Opuzen 2022

Ova vijest objavili su i na stranici Udruge Stari most.

„Tužna srca, s bolon u prsin javljamo van da nas je noćas, nakon posljednje pomasti, napustija nas dobri strikan Marko. Oporuka je u cca 19:00 h (posli mise). Pozivamo vas sve da se u sto većen broju dostojanstveno oprostite od našega Marka za one koji ipak ne mogu bit tu prinos je osigurala Gradina-TV“-oglasili su iz udruge Stari Most Opuzen.

​Upućeniji u zbivanja oko opuzenskih maškara prisjećaju se da su i prethodni župnici protestirali protiv spaljivanja Marka Krnjevala na Čistu srijedu tražeći da se maškare prebace na Pokladni utorak ali u tome nisu uspijevali, piše Slobodna Dalmacija.

DRAGO | DEJO | MARIJO

Padrino bar otvara sezonu ljetnih partija

Objavljeno prije

Padrino bar otvara sezonu ljetnih partija i za večeras najavljuje urnebesni provod uz harmoniku, dva virtuoza i ‘tigrom’ na bubnjevima. Riječ je boemskom trojcu Dragi, Deji i Mariju koji svojim repertoarom pogađaju ‘u dušu’.

Cijene nisu inflacijske, nego promotivne i zabava je zagarantirana. Bez prevelike gužve i gaženja, lijepo rashlađeno i klimatzirano, točno za opustiti se, ističu iz Padrino bara.

Rezervacije u DM a prvih 5 rezervacija ostvaruje pravo na bocu po 50% nižoj cijeni (do 23:00).

Na Instagram profilu Padrino bar tagirajte ekipu s kojom dolazite, a najsretniji dobiva bocu ‘s kuće’.

Vidimo se u Padrino baru!

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije