Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

INTERREG – IPA CBC HRVATSKA, BOSNA I HERCEGOVINA I CRNA GORA

Dom zdravlja Metković putem EU projekta prekogranične suradnje nabavio najmoderniji dijagnostički ultrazvučni uređaj vrijedan 50 tisuća eura

Objavljeno prije

Dom zdravlja Metković još jednom je putem EU projekta prekogranične suradnje Interreg-IPA CBC Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora unaprijedio svoju zdravstvenu uslugu, nabavljen je novi i moderan dijagnostički ultrazvučni uređaj za potrebe radiologije vrijedan 50 tisuća eura.

Radi se o ultrazvučnom uređaju Hitachi-Aloka ARIETTA V60 sa softverima (DICOM, RTE), Mitsubishi crno-bijelim printerom, sondom za periferne žile i konveksnom abdominalnom sondom koji uz color doppler omogućuje i elastografiju tkiva.

Elastografijom tkiva dodaje se na kliničkoj vrijednosti pregleda budući da omogućuje preciznu procjenu tvrdoće tkiva. Ultrazvučni pregled u kombinaciji s elastografijom daje najbolje rezultate u ranom otkrivanju tumora i broj nepotrebnih biopsija potencijalno se smanjuje.

Sveznalica 7400xXpx

Nabavom uređaja poboljšat će se rad ultrazvučnog kabineta u kojem radi dr. med. spec. radiolog Nikica Hajvaz, a financiran je bespovratnim sredstvima Europske unije u iznosu od 85 posto, dok je 15 posto sredstava osigurao Dom zdravlja Metković.

Ravnatelj Doma zdravlja Mihovil Štimac rekao je da će uređaj biti od velike koristi za pacijente.

– EU projektom prekogranične suradnje Interreg – IPA CBC Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora između Doma zdravlja Ljubuški i Doma zdravlja Metković danas je u sklopu nabavke opreme dopremljen najmoderniji ultrazvučni uređaj s elasfografijom za potrebe rada djelatnika dijagnostičkog odjela radiologije, mamografije i ultrazvuka Doma zdravlja Metković. Siguran sam da će kvaliteta rada odjela biti znatno bolja što će biti svim našim pacijentima na korist – rekao je Štimac.

U sklopu projekta prekogranične suradnje u ovom odjelu se planira obnoviti i postojeća oprema za radiologiju. U tijeku je natječaj za novi RTG uređaj vrijedan 150 tisuća eura i Dom zdravlja bi ga trebao nabaviti do kraja godine.

Putem projekta prekogranične suradnje Interreg – IPA CBC Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora, Dom zdravlja Metković je, uz ultrazvučni uređaj, već nabavio stomatološka stolica i holter EKG-a, a radi se i na osposobljavanju mobilnog palijativnog tima koji bi putem projekta trebao dobiti i vozilo i s radom bi trebao početi u studenome.

Ukupna vrijednost projekta je 2,3 milijuna kuna (308 tisuća eura) te su bespovratna sredstva iz Europskih fondova (financiranje od 85%) od velike pomoći za Dom zdravlja Metković budući da će relativno malim ulaganjem vlastitih sredstava obnoviti velik dio ključne opreme i uvelike unaprijediti zdravstvena usluga u Metkoviću.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije