Ostanimo u kontaktu

PRIRODOSLOVNI MUZEJ METKOVIĆ

Dodjeljene diplome polaznicima Ljetne škole biologije mora

Objavljeno prije

Ljetna škola biologije mora (34)

Od ponedjeljka se, 23. kolovoza, u Galeriji Gradskog kulturnog središta i u organizaciji Prirodoslovnog muzeja Metković, održala petodnevna Ljetna škola biologije mora.

Radionice su bile namjenjene učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole, a vodila ih je Petra Popović, studentica pete godine forenzične kemije i molekularne biologije na Sveučilišnom odjelu za forenzične znanosti u Splitu i prvostupnica biologije i ekologije mora.

Na radionicama je sudjelovalo devetoro učenika koju su se upoznali s mikroskopom i izrađivali preparate, saznali su sve o životinjama u Jadranskom moru i posjetili izložbu školjaka i puževa u Prirodoslovnom muzeju Zbirka mekušaca Mikula. Učili su i o botanici mora i saznali kako izgledaju podvodna istraživanja ronjenjem, a danas su, na zadnjem danu radionice, naučili sve o zagađenju mora i ugroženim životinjama u Jadranskom moru. Novo znanje pokazali su sudjelovanjem u kvizu i u igri ‘memory’.

Petra Popović rekla je da je cilj radionica bila popularizacija prirodoslovnih znanosti kod osnovnoškolaca.

– Cilj mi je bila popularizacija znanosti među djecom i razbiti im taj strah od prirodoslovnih predmeta, biologije, kemije i fizike. Jučer je tako gospodin Nikša Kaleb, u svrhu obrade teme ronjenja, na praktičan način objasnio tlakove u moru i tako smo obradili fiziku. Zatim je govorio i o nastajanju mora pa smo u tom smislu govorili i o kemijskoj oceanografiji, a biologija je bila temeljna poveznica svih pet dana – rekla je Popović i dodala da bi u budućnosti znanje htjela prenjeti i na starije generacije.

Polaznici su radionicom bili oduševljeni, a uručene su im i diplome Prirodoslovnog muzeja o završenoj radionici koje će im biti i uspomena i poticaj da se bave prirodoslovnim znanostima.

Tekst/Foto: Marija Jeramaz / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije