Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2

ŽUPA SV. NIKOLE BISKUPA

Dirljiv oproštaj od don Dina u crkvi sv. Nikole

Objavljeno prije

Don Dino Prkut odlazi iz Župe sv. Nikole biskupa, a dirljiv oproštaj sa župljanima imao je na večernjoj svetoj misi u nedjelju.

Don Dino je svojim prisustvom obogatio župu od 2019. do 2023. godine. Tijekom tog vremena, obilježio je mnoge ključne trenutke župne zajednice, kao što je proslava 50. obljetnice osnivanja župe te sudjelovanje u organizaciji đakonskog ređenja zajedno sa župnikom don Davorom.

Don Dino je bio aktivan sudionik u životu župe, vodeći ministrante, bivajući duhovnim voditeljem benda i zajednice mladih, pripremajući krizmanike za sakrament krizme te zajedno s župljanima proslavljajući blagdane i svetkovine.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Oproštajna misa bila je ispunjena dubokim emocijama, suzama zahvalnosti i prisjećanjima na sve trenutke koje je don Dino podijelio sa župnom zajednicom.

Na kraju svete mise, don Davor je izrazio riječi zahvale, a u ime ministranta se obratio Ivano Nižić sa nekoliko riječi zahvale, a u ime župnog vijeća, Božo Šiljeg. Darovi koje je don Dino dobio od ministranata i župljana predstavljali su simboličan znak njihove zahvalnosti i ljubavi prema njemu.

Sveznalica 7400xXpx

Don Dino se na kraju zahvalio svima koji su ga podržavali i pratili tijekom tih četiri godine. Njegove riječi “Oprostite i Hvala” sažele su dubinu njegove zahvalnosti prema svima koji su bili dio njegove dušobrižničke službe.

Poslije svete mise nastavljeno je zajedničko druženje župljana i don Dina ispred pastoralnog centra.

Više fotografija pogledajte na Facebook stranici Župe sv. Nikole.

tekst: Božo Šiljeg
fotografije: Antoni Perlić

'VEČERA ZA 10!'

Zoran iz Metkovića oduševio ekipu, dobio samo jednu devetku

Objavljeno prije

Poduzetnik Zoran Jelčić (43) iz Metkovića ugostio je protukandidate u drugom danu ovotjedne ‘Večere za 5’. Za svoju večeru osvojio je visokih 39 bodova! Oduševio je ekipu koja mu je redom dijelila desetke, a samo mu je Nikolina dala devet bodova. “Sipa je bila tvrda, desert odličan, a glavno jelo je trebalo dosoliti”, zaključila je Nikolina. Ostalima je sve bilo savršeno. “Sve je bilo daleko od onog što sam očekivao i nadao se, stvarno me večera oduševila”, zaključio je Ljubo.

Pripravu večere započeo je Zoran desertom nazvanim ‘Slatka melodija’. Desert je spravio od finih krema kao što su čokolada, vanilija i lješnjaka. “Previše mi je medeno ovo sve, on meni više liči na pjesnika nego na kuhara”, kroz smijeh je komentirao Ljubo. “Puding od vanilije i lješnjake obožavam, te kombinacije super idu”, dodala je Nina o desertu. Uslijedila je priprava predjela ‘Rižotna harmonija’. “Bit će rižoto od sipe i gambera sigurno”, procijenila je Nikolina. “Rižoto od sipe, to je vrh”, dodao je Ljubo. Za kraj, domaćin je spravio glavno jelo – ‘Ritam mora na otvorenoj vatri’. “Pretpostavljam pečena riba, vjerojatno par vrsta riba”, komentirao je Nedjeljko. “San snova je ovo što je prezentirao na večeru”, zaključio je Ljubo. Radilo se o hobotnici s krumpirima pod pekom.

Nakon što je spravio jela, okrenuo se Zoran pripremi za doček gostiju. Dočekao ih je uz prigodne aperitive – orahovac, borovnicu, višnju, ružovaču i drenovaču. “Bio je nervozniji nego ja”, komentirao je doček domaćina Zoran. “Bio je jako nervozan i u tremi”, dodala je Nikolina. “Aperitiv je bio odličan, tražio sam ružu, ruža mi se sviđa”, zaključio je Ljubo. Višnjevača je Nikolini i Zoranu bila prejaka. Kako bilo – uslijedila je ‘Rižotna harmonija’.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Večere za 5 – Zoran Jelčić iz Metkovića

Predjelo se svidjelo ekipi izgledom. “Odlično, no nedostajalo mi je papričice, volim malo pikantnije. Bilo je, ipak, sve izbalansirano i ukusno”, komentirala je Nina. “Bilo je ok, ali je sipu trebao još kuhati”, dodala je Nikolina. “Nikad nisam ovako nešto jeo, napravljen je vrhunski, nije škrtario, bilo je više sipe nego zrna riže. Vrh vrhova”, zaključio je Ljubo.

Sveznalica 7400xXpx

Hobotnica ispod peke bila je iduće jelo koje je Zoran donio pred goste. “Peka je izgledala fantastično, boja je bila kakva treba biti, bila je sočna, nije izgledala suho ni prepečeno”, komentirala je Nina glavno jelo. “Predivno, predivno”, oduševljenje nije skrivao ni Ljubo. “Ukusno, ali možda malo suho”, zaključio je Nedjeljko.

Za kraj, stigla je i ‘Slatka melodija’. Zoranova prva torta ikad svidjela se ekipi. Nina je rekla da za tortu daje dupli ‘like’. “Desert je bio po mojoj mjeri i guštu, uživao sam u svakom zalogaju”, pohvalio je domaćina Nedjeljko. “Super je bilo sve, mislim da ove dvije gospođe neće ovaj nivo doseći”, prognozirao je i Ljubo.

Nakon što je ekipu oduševio desertom, Zoran je udijelio ekipi prigodne poklone, a potom je uslijedilo iznenađenje – grupa ‘Brada’. “Večeras sam uživao, bilo je vrhunski, uživao sam u svakom trenutku i svakoj pjesmi”, zaključio je Nedjeljko o večeri. “Grmilo je”, složio se za kraj i Ljubo.

Izvor: RTL

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije