Ostanimo u kontaktu

OBAVIJEST IZ HEP-a

Dio Metkovića kroz jutro bez električne energije

Objavljeno prije

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Obavještavaju se potrošači električne energije da će sutra zbog radova na nadogradnji postrojenja TS 10 Metković u vremenu od 10 do 14 sati bez električne energije biti potrošači u:

  • Ulici Bočina
  • u dijelu Ulice Lovre Matića
  • Ulici Franje Asiškoga
  • Hotel Narenta
  • Hotel Metković
  • Restoran Adria
  • Lidl
  • Müller

U slučaju prijevremenog završetka radova napon će biti pušten ranije, u slučaju loših vremenskih uvjeta radovi će se odgoditi.

PANDEMIJA KORONAVIRUSA

U Metkoviću počinje Drive-in testiranje zaraženih Covid-19 virusom

Objavljeno prije

Nakon što je ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimacnajavio, prvi tim zdravstvenih djelatnika je obučen a danas je podignut i šator za Drive-in testiranje zaraženih Covid-19 virusom.

Drive-in sustav testiranja zaraženih počinje od srijede, 8. travnja, a radit će se po sistemu ako imate simptome javljate se svom obiteljskom liječniku koji vas dalje naručuje na testiranje. po dolasku do Drive-in punkta jedna zdravstvena djelatnica uzima osobne podatke s kojima utvrđuje prijavu te podtom druga uzima bris iz nosa. Brisevi se potom stavljaju u stiropol i led i šalju za Zagreb. Najviše dnevno će se uzimati 8-9 uzoraka.

Na pitanje zašto je bilo potrebno toliko čekat na sam početak testiranja, jer građani su prije toga morali ići u Dubrovnik na testiranje, Štimac nam je pojasnio kako je sama obuka zdravstvenih djelatnika bila zahtjevna, al ne u smislu uzimanja uzoraka, nego same zaštite djelatnika. Kako bi se maksimalno zaštitili, zdravstveni djelatnici trebaju po posebnom protokolu pa skoro sat vremena oblačiti i kasnije skidati zaštitnu opremu, kako ne bi došlo do zaraze. Za sad je obučen prvi tim, a cilj je obučiti što više zdravstvenih djelatnika, u slučaju da jednom od njih dođe do propisane samoizolacije kako bi punkt mogao nastaviti dalje sa radom, pojasnio je Štimac.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije