Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

CESTOVNA INFRASTRUKTURA

Danas se otvara dionica koridora 5C koja spaja Bosnu i Hercegovinu

Objavljeno prije

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen danas će otvoriti novu dionicu autoceste (6,9 kilometara) na Koridoru 5C od Tarčina (južno od Sarajeva) do Bradine (iznad Konjica), uključujući i tunel Ivan.

Bosna i Hercegovina trenutno u upotrebi ima manje od 200 kilometara autocesta. U Federaciji Bosne i Hercegovine 91 kilometar, i to od Sarajeva do izlaza iz Zenice, od Sarajeva to Tarčina te dionica u Hercegovini od Zvirovića do Bijače. U Republici Srpskoj postoji 105 kilometara (od Doboja do Bosanske Gradiške).

Prioriteti u izgradnji su tri dionice Koridora 5c: Putnikovo Brdo – Medakovo, Medakovo – Ozimice i Ozimice – Poprikuše prema sjeveru kod Doboja.

Predstoji početak izgradnje dionice Mostar sjever – Mostar jug i tunela Prenj, što je kapitalni projekt, ali i tehnički najzahtjevniji na Koridoru 5c. Njegova izgradnja trebala bi trajati pet godina, javlja Klix.ba.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

IZGRADNJA VODOSPREME VID S DOVODNIM I ODVODNIM CJEVOVODOM

Zbog radova na cjevovodu privremeno se zatvara za promet Ulica Dr. Franje Tuđmana u Vidu

Objavljeno prije

Obaviještavamo stanovnike naselja Vid da će ulica Dr. Franje Tuđmana (od križanja s ulicom Ledene Gospe do križanja s ulicom Markote) biti zatvorena za promet u periodu od 07.02.2023. do 11.02.2023. zbog radova na izgradnji dovodnog cjevovoda, kroz projekt “Izgradnja vodospreme Vid s dovodnim i odvodnim cjevovodom”.

Iz gradskog vodovoda mole stanovnike da koriste alternativne pravce, sukladno priloženoj skici.

U slučaju ranijeg završetka radova, promet će biti ranije normaliziran.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije