Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ZVUKOM SAMO RADI ISTINE

Da li su problemi građana i problemi gradske uprave

Objavljeno prije

Industrijska

Jasno nam je da većina građana Metkovića ne želi čitati ni slušati priču o plinu i problematici Industrijske ulice. Jasno nam je i da je to samo jedan blok zgrada sa 70 stanova, koji je bio u odnosu na druge, povlašten petnaest godina, jer je imao mogućnost priključka na najjeftiniji energent. U trenutku kad je INA odnosno MOL počela ili počeo zatvarati svoje pogone po Hrvatskoj, najavljeno je stanarima da će doći do prekida isporuke ovog energenta. Tada počinje metkovska priča. Metkovic NEWs, iz jedinog, jedinog  i potpuno razumnog razloga, a to je informirati i ukazati na eventualne propuste, počeo je pisati o ovoj temi.

Početak neistine

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Jedna velika INA povlači iz Metkovića zbog par neplatiša iz Industrijske. To je početna neistina na prvom sastanku stanara sa gradonačelnikom Petrovom. Vjerojatno je zato INA prodala svoju zgradu u Dubrovniku, iznajmila prvi kat zgrade u Solinu i zatvara svoje rafinerije po Hrvatskoj.

Malo ironije, ali plasirana dezinformacija poslužila nekima kao alibi, a odlazak INA-e isključiva je poslovna politika INA-e i MOL-a za koju se znalo malo više od dvije godine. Zašto je to gradonačelnik prelomio preko jezika, zato što je lakše okriviti par stanara, nego ući u rješavanje problematike. Nastavlja se priča, jer se stvorio prostor za djelovanje. Stanari traže rješenje problema, a glave su okrenute prema gradskoj politici, iako ona, osim eventualne empatije, nema pravnih i upravljačkih ingerencija u ovom problemu.

Kad se problemi politički rješavaju

Predstavnici stanara su u više navrata pokušali skupa sa Gradonačelnikom pronaći prihvatljivo rješenje, a ne može se reći da Petrov nije shvatio problem i da ga nije pokušao i htio riješiti, ali politički, kao posrednik, a građani su htjeli da on bude rješenje. Klapala je priča sve do momenta kada se sadašnji distributer drznuo i zavrnuo ventil. Tada su građani spontano reagirali, prijetili blokadama mosta, ulica…

Sastanak stanara, obustava plina u Industrijskoj ulici

Za smirivanje strasti i pokušaj rješenja prekinutog dotoka plina ponudio se zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja. Najviše povika izazvala je cijena troška isporuke plina, održavanja plinovoda i spremnika. To je netko zamislio da to moraju plaćati stanari, kojima bi uz račun potrošenog plina došla plus cifra za hladni pogon. Tada je Grmoja stanarima odaslao poruku:

… održavanje i plin, koliko to košta, troškovi toga, gradska firma je spremna uzet to, bez ikakve dobiti da pokrije troškove …

[su_audio url=”https://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2015/06/Nikola-gradska-firma-platit-ce-sve-troskove.mp3″ width=”640px”]

… upravo sam ti pričao da će gradska firma pokušati distribuirati plin bez nula kuna dobiti… to nije tržište, to nije kapitalizam, to je izlaženje ljudima u susret, to ovdje pričam 20 minuta …

[su_audio url=”https://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2015/06/Nikola-distribucija-plina.mp3″ width=”640px”]

Situacija se, iz političke izjave, po našim informacijama prenosi gospodinu Kozini, direktoru gradske firme Metković razvoj, koji je imao iskustava rada s plinom, te se on izričito, zbog kompleksnosti problema protivi bilo kakvoj kombinaciji Metković razvoj-a u rješavanju ove problematike.

Sastanak stanara Industrijske s Petrovom

Tada svjestan situacije, Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov saziva sastanak sa stanarima na kojemu ih izvještava, odnosno pragmatično izjavljuje:

… sto pet kuna koje bi ste davali mjesečno i imate energent plina vam izađe jeftinije od bilo kojeg drugog energenta, i struje, i drva, od ovoga i onoga, da ne kažem koji je sad trošak mijenjati instalaciju i ddddd…. to je bila svrha sastanka, da objasnim to ljudima da im se isplati …

[su_audio url=”https://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2015/06/Bozo-Petrov-da-im-se-isplati.mp3″ width=”640px”]

Ako pokušavate shvatiti svrhu ovog članka, on ima zadaću samo pokazati da Metkovic NEWs ni u jednom trenutku nije želio nikoga napadati, nego prenijeti izrečenu istinu, a na žalost, ponekad je istina takva da se ne želi čuti, pa se prikače ne baš lijepi epiteti, a mi smo upravo radi istine, izjave popratili autentičnim tonom.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije