Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ISPORUKA PLINA

Da li je plin stanarima Industrijske privilegija ili hendikep

Objavljeno prije

Industrijska ulica, Metković

Što se dogodi kad stambeni kompleks nikne neposredno uz pogon za distribuciju plina. Pametan ulagač predloži distributeru pravljenje plinovoda, a u zgradi napravi plinsku instalaciju. Investitor zgrade stiče uvjete za povoljniju i skuplju prodaju stanova, a distributer stiče nove kupce ovisne o isporuci plina. U ovo slučaju je to INA koja ovih dana zatvara svoj distributivni centar u Metkoviću, a stanarima ostaje problem same opskrbe. Stanovi su svi prilagođeni gore spomenutom energentu, tako da uopće nemaju električne bojlere, grijanje, štednjake itd. Svaka intervencija je skupa i spora. Građani se ponovno osjećaju prevareni. Traži se novi distributer. Da li je to neka naslijeđena refleksna reakcija ili povjerenje, prvo se obraćaju Gradu, jer komunalna i energetska djelatnost ne prepušta se baš svakomu. U našem slučaju Grad nije našao interes za preuzimanje ove osjetljive djelatnosti. Gradonačelnik je pomogao uspostavljanje dijaloga između stanara i INE. Ugovor za distribuciju plina za stanare dijela Industrijske ulice sa Inom u četvrtak je potpisala tvrtka iz Trstena.

Olakšanje u toliko što će plin i dalje biti isporučivan ukoliko stanari potpišu novi Ugovor sa distributerom. Bit samog problema je u tome što će svakog krajnjeg korisnika, da ne potroši ni grama ukapljenog plina, održavanje, osiguranje i tko zna što, čekati cifra na računu od 100 kuna, uvećana za PDV. Vidimo da se neke puno bogatije zemlje bune na uvođenje naplate vode, a stanari Industrijske na koje se ovaj problem odnosi su branitelji, sa mirovinama takve kakve jesu, i svaka kuna im je bitna za preživljavanje. Tvrtka Corrigo koja je na natječaju za vođenje stambenih jedinica dobila upravljanje ovih ulaza, odnosno prikupljanje pričuva, po našem saznanju naplaćivala bi potrošeni plin. Svatko se tu nekako “našao“, ali što je sa građanima. Koliko je to njima prihvatljivo i zašto oni kao krajnji korisnici preuzimaju Ugovorom plaćanje održavanja sustava, osiguravanja sustava i najam spremnika. Pa ne plaćaju plin po nabavnoj cijeni, distributer ima svoju maržu iz koje bi trebao pokrivati i gore navedene troškove.

Dakle, u ljetnom periodu stanari bi plaćali hladni pogon 100 kn, plus cca 100 kn za pričuvu, što se penje na 200 kuna, da ne potroše ni gram plina, doznajemo od predstavnice stanara jednog od ulaza. U razgovoru sa stanarima, stekli smo dojam da ih stanje iskazano u brojkama ne veseli. Sačekat ćemo ponuđene Ugovore, pa ćemo svi biti pametniji.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije