Ostanimo u kontaktu
Sveznalica 1200xXXX

GALERIJA

Članovi Udruge Leptirići posjetili Prirodoslovni muzej Metković

Objavljeno prije

U sklopu niza radionica koje kroz projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, članovi Udruge Leptirići posjetili su danas Prirodoslovni muzej u Metkoviću.

Najprije su pregledali multimedijalni prikaz pet lokaliteta doline Neretve gdje su se upoznali s biljkama i životinjama koje se na tim lokalitetima mogu pronaći. Dalje su pogledali i popratni video materijal ponašanja životinja u specifičnom staništu, zvukove glasanja ptica i vodozemaca, multimedijalni prikaz bioraznolikosti staništa kao i raznovrsnost kukaca, puževa i školjkaša u vodenim i kopnenim staništima delte rijeke Neretve.

Druženje su završili zajedničkim fotografiranjem dok ih je u prostorijama Udruge Leptirići čekala okrepa sokovima, grickalicama i slatkišima. Sve to možete pogledati u galeriji:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

HAPPY CITRUS

OPG Krstičević dvostruki šampion Sajma ziminice

Objavljeno prije

Klaudia Krstičević, sa svojim proizvodima Happy Citrus učinila je iskorak u vođenju ekološkog poljoprivrednog gospodarstva u dolini Neretve. Danas ona svoje mandarine koje plasira na tržište označava poznatim zelenim listićem, oznakom ekoproizvod, što kupcima na području cijele Europske unije jamči da se radi o ekološki uzgojenom voću.

Surađuju sa nizom ekotržnica na području Hrvatske što je i temeljni poticaj za širenje i usavršavanje proizvodnje. Krstičevići proizvode sokove od mandarina, arancine, marmelade i suhe smokve. Sok je čist, prirodan bez dodatka vode, šećera i konzervansa. Proizvode i više vrsta marmelade. Radi se o džemu mandarina s narančom i mandarina sa suhom smokvom te džemu od smokve.

Svoj proizvodni pogon imaju u Poduzetničkom inkubatoru u Pločama gdje planiraju širenje palete proizvoda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

OPG Klaudije Krstičević dvostruki je šampion trećeg ocjenjivanja prehrambenih proizvoda prerade biljnog podrijetla u kategoriji džemovi, marmelade i pekmezi u sklopu 7. Sajma zimnice i autohtonih proizvoda.

Na sajmu, koji se tijekom vikenda održao na Europskom trgu u Zagrebu, ocijenjeno je 115 uzoraka u devet kategorija te dodjeljeno 107 diploma: 37 zlatnih, 27 strebrne, 32 brončane i 11 priznanja. Po pojedinim kategorijama dodijeljeno je 9 šampionskih odličja.

Klaudija Krstičević iz Krvavca kod Metkovića kaže da OPG imaju od 2003. godine dok se preradom voća u prerađevine i sokove, a uzgajaju najviše mandarine, limune i smokve, bave od 2013. godine. Njihove marmelade koje imaju eko znak su više puta nagrađivane. Sokovi su od eko mandarine bez dodatka konzervansa, šećera i umjetnih sladila.

Piše: Dubrovački vjesnik

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije