Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

STIGLO CJEPIVO

Cijepljenje protiv koronavirusa počelo i u Metkoviću

Objavljeno prije

Cijepljenje protiv koronavirusa počelo je i u Metkoviću, a prvi će se cijepiti štićenici u Domu za starije osobe i rehabilitaciju u Metkoviću, nakon čega slijede djelatnici Zavoda za hitnu medicinu u Metkoviću i COVID-ordinacije u Domu zdravlja Metković.

Kako je najavio glavni županijski epidemiolog dr. Miljenko Ljubić, djelatnici Zavoda za javno zdravstvo DNŽ će danas u Metkoviću cijepiti oko 45 osoba.

Sveznalica 7400xXpx

– Prve doze cjepiva njih ukupno 45 raspoređeno je na štićenike Doma za starije i nemoćne u Metkoviću kao i na dio zdravstvenih djelatnika koji rade u domu. Prve doze su također raspodijeljene na dio zaposlenika Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, ispostava Metković, na dio djelatnika Covid ordinacije te nekolicinu drugih djelatnika, – javili su iz Doma zdravlja Metković uz napomenu kako su početak cijepljenja svi radosno dočekali i bez i kakvog oklijevanja pristupili.

Na nivou Županije danas se planira cijepiti 175 osoba, a prvi su se jutros cijepili specijalizant oftalmologije OB Dubrovnik dr. Jakov Ivanišin, jedan od rijetkih u OB Dubrovnik koji nije bio zaražen koronavirusom, i ravnatelj te bolnice dr. Marijo Bekić.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako je prethodnih dana i najavljivano, među prvima na redu za cijepljenje su djelatnici OB Dubrovnik i Zavoda za hitnu medicinu i COVID-ambulante te korisnici Domova za starije i nemoćne.

DOM ZA ODRASLE OSOBE I REHABILITACIJU METKOVIĆ

Održan sastanak na temu nadogradnje zgrade te proširenja smještajnih kapaciteta

Objavljeno prije

Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković posjetili su tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, saborski zastupnik Ivan Ćelić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

S ravnateljicom Doma Vjekoslavom Soldo održali su sastanak na kojem su razgovarali o nadogradnji zgrade Doma te proširenju smještajnih kapaciteta.

Sveznalica 7400xXpx

Naime, Dom u Metkoviću jedina je ustanova u vlasništvu RH na ovom području za smještaj odraslih osoba s invaliditetom te starijih i teško bolesnih osoba. Za obje kategorije postoji lista čekanja s velikim brojem zahtjeva za smještaj. Postojeći kapacitet za smještaj odraslih osoba s invaliditetom je 20, a za starije i teško bolesne osobe 36 korisnika.

Na sastanku je istaknuto kako bi se nadogradnjom zgrade Doma Metković povećali smještajni kapaciteti za 40 korisnika, odnosno za 30 mjesta za starije pokretne i teže pokretne osobe te 10 mjesta za osobe s invaliditetom. Također, u okviru smještajnih kapaciteta za osobe s invaliditetom osigurala bi se dva mjesta za privremeni smještaj koji bi mogli koristiti roditelji koji imaju status roditelja njegovatelja za vrijeme korištenja svog godišnjeg odmora ili u slučaju neke krizne situacije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Inače, Dom Metković, osim usluge smještaja, pruža i socijalne usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka te uslugu psihosocijalne podrške djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije