Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DO 15. SIJEČNJA 2023. GODINE

Budite pokretač ruralnog razvoja – javite se na otvorene pozive za dodjelu potpora

Objavljeno prije

Prijavom na otvorene pozive za dodjelu potpore postanite pokretač ruralnog područja u sklopu provedbe EU projekta dRural! Pozivima će se financirati te osigurati podrška za poticanje inovacija te razvoj ruralnih područja putem potpora u vrijednosti od 5.000€ do 50.000€. Pozivi su otvoreni do 15. siječnja 2023. godine.

Glavni je cilj projekta dRural zajednički razvoj i implementacija digitalnog rješenja temeljenog na korištenju podataka iz postojećih uslužnih platformi koje građanima ruralnih područja pružaju višestruke inovativne usluge uz stvaranje mogućnosti za gospodarski rast te poboljšanje kvalitete života. Drugim riječima, kroz dRural će se uspostaviti referentno tržište usluga za europska ruralna područja.

Dubrovačko – neretvanska županija, uz regiju Extremadura (Španjolska), Jämtland – Härjedalen (Švedska) i Gelderland Midden (Nizozemska), predstavlja jedno od četiri dRural pilot područja – tržišta usluga. DRural otvoreni pozivi za inovativne usluge fokusiraju se na dvije vrste usluga koje će se nuditi kroz tržište usluga.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Jednostavne usluge namijenjene su OPG-ovima, obrtnicima te mikro, malim i srednjim poduzetnicima (MSP) a putem istih se omogućuje istima da ponude svoje usluge/proizvode na dRural tržištu usluga uz potporu od 5.000€ za postavljanje i promicanje usluga na regionalnom tržištu.

Složene su usluge predviđene za razvijanje usluga dodane vrijednosti integriranjem postojećih vanjskih podatkovnih platformi u dRural Core metaplatformu. Predviđeni profil prijavitelja podrazumijeva organizacije s više kapaciteta i iskustva u istim i/ili sličnim uslugama. Planirani iznos potpore za potrebe razvijanja ovakve vrste usluga iznosi 50.000€, a sve s ciljem podrške kvalitetnom pozicioniranju takvih usluga na regionalnom tržištu (po Vašem izboru), odnosno konačnog poboljšanja razine kvalitete života u ruralnim područjima.

Sveznalica 7400xXpx

Detalji otvorenog poziva dostupni su OVDJE.

Projekt provodi Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s  Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-om, Dom zdravlja Metković, Tehnologijsko-razvojni centar u Osijeku (TERA) te  partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije. Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura. Traje do 30.06. 2024. godine i namijenjen je pametnim ruralnim zajednicama, revolucionarnom projektu koji promiče holistički razvoj ruralne zajednice, održivost digitalne inovacije i socijalnu koheziju.

Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adresa:

'USKRŠNJI ZEKO DOLAZI U NAŠ GRAD!'

Turistička zajednica Metković poziva na ples i druženje u gradskome parku

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Turistička zajednica Metković poziva na ples i druženje s ‘Uskršnjim zekom’, koje će se održati u subotu, 1. travnja 2023. od 10 sati u Gradskome parku Metković.

– Predstaviti ćemo Vesele pisanice koje su oslikala djeca iz Središnjeg dječjeg vrtića, D.V. Radost, D.V. Leut, D.V. Mali Isus, O.Š. Stjepana Radića, O.Š. don Mihovila Pavlinovića, Gimnazije Metković i S.Š. Metković.

Pridružit će nam se Uskršnji zeko koji će se s djecom družiti, plesati i tražiti čokoladne pisanice po parku. Dođite i vi!, – poručuju iz TZ Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije