Ostanimo u kontaktu

LOKALNI IZBORI

Božo Petrov predstavio kandidaturu za župana, Josip Mikuš njegov zamjenik

Objavljeno prije

Dubrovnik, 23. ožujka 2021. – Danas je predstavljena kandidatura predsjednika Mosta Bože Petrova za župana i Josipa Mikuša za njegova zamjenika u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Petrov je  istaknuo kako se županiju može uspješnije voditi, na način da bude na korist svim građanima, ljudima koji u njoj žive, kao i lokalnim samoupravama.

“Čini se kao da je vrijeme za neke stalo. Za one koji su proteklih 20, 30 godina vodili ovu županiju. Turizam se očito dogodio, a svi su postali ovisni samo o toj grani, ne vodeći računa ni o industrijskoj proizvodnji, ni o prerađivačkoj industriji. Bez turizma, kada dođe ovakva epidemija, mi smo doslovno na aparatima. Netko je o tome trebao voditi računa. A ja vam kažem, situacija se može promijeniti. I to tada kada se budu davala bespovratna sredstva obrtnicima, mikropoduzetnicima i ugroženim drugim skupinama, ljudima koji hrane cijeli taj sustav. Upravo njima treba prilagoditi administrativni okvir, poduprijeti poduzetnički okvir i stvari će krenuti na bolje. Samo oni trebaju biti na prvom mjestu, a ne oni koji vode sustav”, rekao je Petrov.

Josip Mikuš, izvanredni profesor na Sveučilištu u Dubrovniku, biolog i ekolog, rekao je zašto se odlučio na kandidaturu za zamjenika Bože Petrova.

“Prvi je razlog jer duboko vjerujem da služenje zajednici i svakom čovjeku ponaosob, kroz promicanje općih interesa, nisu nedostižni ideali, već potpuno ostvariv način ljudskog, stručnog i političkog djelovanja sada i ovdje. Drugi razlog je zato što znam da svaki čovjek budućim naraštajima želi ostaviti bolje i uređenije društvo, a za to očekuju i priželjkuju pojedince i skupine koje će ih predvoditi i s kojima će ostvariti ono najbolje što znaju. Treći razlog je što sam u dosadašnjem profesionalnom i volonterskom radu uvjerio da dobar timski rad daje dobre rezultate. Budući sam takav timski rad prepoznao u djelovanju Mosta, s kojim djelima mnoga uvjerenja i ideale, želim kroz program ove platforme, kao nestranački pojedinac, dati svoj doprinos u ostvarenju konkretnih projekata koji će naše općine, gradove, pa i cijelu županiju učiniti boljim mjestom za život svih njezinih žitelja”, rekao je Mikuš.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

20 novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u posljednja 24 sata, dvanaest osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom (šest uzvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o osam osoba muškog spola i dvanaest osoba ženskog spola: dvanaest iz Metkovića, četiri iz Ploča, dvije iz Pojezerja, jedna osoba iz Opuzena i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

Izliječene su tri osobe: jedna iz Konavala, jedna iz Opuzena i jedna osoba iz Ploča.

U posljednja 24 sata obrađena su 404 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 81 578 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je jedna osoba pozitivna na koronavirus.

U samoizolaciji je 210 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije, na granici. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 827 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije