Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

LOKALNI IZBORI

Božo Petrov predstavio kandidaturu za župana, Josip Mikuš njegov zamjenik

Objavljeno prije

Dubrovnik, 23. ožujka 2021. – Danas je predstavljena kandidatura predsjednika Mosta Bože Petrova za župana i Josipa Mikuša za njegova zamjenika u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Petrov je  istaknuo kako se županiju može uspješnije voditi, na način da bude na korist svim građanima, ljudima koji u njoj žive, kao i lokalnim samoupravama.

Sveznalica 7400xXpx

“Čini se kao da je vrijeme za neke stalo. Za one koji su proteklih 20, 30 godina vodili ovu županiju. Turizam se očito dogodio, a svi su postali ovisni samo o toj grani, ne vodeći računa ni o industrijskoj proizvodnji, ni o prerađivačkoj industriji. Bez turizma, kada dođe ovakva epidemija, mi smo doslovno na aparatima. Netko je o tome trebao voditi računa. A ja vam kažem, situacija se može promijeniti. I to tada kada se budu davala bespovratna sredstva obrtnicima, mikropoduzetnicima i ugroženim drugim skupinama, ljudima koji hrane cijeli taj sustav. Upravo njima treba prilagoditi administrativni okvir, poduprijeti poduzetnički okvir i stvari će krenuti na bolje. Samo oni trebaju biti na prvom mjestu, a ne oni koji vode sustav”, rekao je Petrov.

Josip Mikuš, izvanredni profesor na Sveučilištu u Dubrovniku, biolog i ekolog, rekao je zašto se odlučio na kandidaturu za zamjenika Bože Petrova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

“Prvi je razlog jer duboko vjerujem da služenje zajednici i svakom čovjeku ponaosob, kroz promicanje općih interesa, nisu nedostižni ideali, već potpuno ostvariv način ljudskog, stručnog i političkog djelovanja sada i ovdje. Drugi razlog je zato što znam da svaki čovjek budućim naraštajima želi ostaviti bolje i uređenije društvo, a za to očekuju i priželjkuju pojedince i skupine koje će ih predvoditi i s kojima će ostvariti ono najbolje što znaju. Treći razlog je što sam u dosadašnjem profesionalnom i volonterskom radu uvjerio da dobar timski rad daje dobre rezultate. Budući sam takav timski rad prepoznao u djelovanju Mosta, s kojim djelima mnoga uvjerenja i ideale, želim kroz program ove platforme, kao nestranački pojedinac, dati svoj doprinos u ostvarenju konkretnih projekata koji će naše općine, gradove, pa i cijelu županiju učiniti boljim mjestom za život svih njezinih žitelja”, rekao je Mikuš.

REGIONALNA AGENCIJA DUNEA

Na znanstveno-stručnom skupu u Stonu predstavljen projekt EUROPE DIRECT DNŽ

Objavljeno prije

U tvrđavi Kaštio u Stonu, u srijedu 7. prosinca održan je znanstveno-stručni skup na temu otpada u moru i reciklaže otpadnog materijala nastalog iz proizvodnje kamenica i dagnji na kojem je osim stručnih predavanja bio izložen i info štand projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA uz pridružene partnere, Srednju poljoprivrednu i tehničku školu u Opuzenu i udrugu ESN Dubrovnik.

Nakon pozdravne riječi organizatora, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije te načelnika Općine Ston, uslijedila su predavanja na temu prirodnih vrijednosti Malostonskog zaljeva, morskog otpada-globalnog ekološkog problema, mikroplastike u školjkašima te tri DUNEA-ina projekta koji rade na razvoju inovativnih rješenja za problem otpada u moru. Stručna predavanja održali su:  Ivana Golec iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, dr.sc. Pero Tutman iz Laboratorija za ihtiologiju i priobalni ribolov Instituta za oceanografiju i ribarstvo, doc. dr. sc. Zvjezdana Popović Perković sa Sveučilišnog odjela za studije mora u Splitu te Iva Pozniak iz Regionalne agencije DUNEA.

Sveznalica 7400xXpx

Predstavnice centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije na izloženom info štandu predstavile su zainteresiranim sudionicima zadaće i aktivnosti koje provodi centar, kao i načine informiranja o vijestima iz EU, aktualnim natječajima te europskim projektima koji se provode u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Tom prilikom su na štandu podijeljeni promotivni pokloni centra EUROPE DIRECT DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije