Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

PRUĐANI VEĆ 4 MJESECA 'UŽIVAJU' U NEUGODNIM MIRISIMA

Biljni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda naselja Prud ni sedam mjeseci nakon probnog rada nije u funkciji

Objavljeno prije

Otvorenje biljnog pročišćivača u Prudu

U Prudu je prije više od godinu dana, točnije 19. srpnja 2016. godine u šestomjesečni probni rad pušten Biljni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda naselja Prud. Projekt vrijedan 8,2 milijuna kuna tada su svečano otvorili gradonačelnica Katarina Ujdur i ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović. Navedeni iznos je u potpunosti darovnica Svjetske Banke (WB), a naručitelj u Ugovoru je Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda, dok je izvođač radova Zajednica ponuditelja: Viadukt d.d. Zagreb (Hrvatska) i Komunalno Podjetje Ormož d.o.o. (Slovenija).

Kako smo tada obaviješteni, svi građevinski radovi su završeni, a krajem probnog rada, koji je trebao biti završen u siječnju 2017. godine, uređaj je trebao biti predan na upravljanje Metković d.o.o..

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Već četiri mjeseca Prudom se širi nesnosan smrad. Razlog je to osnivanja Udruge za zaštitu vode, okoliša i prirode ‘Eko Prud’, koju su mještani Pruda osnovali početkom srpnja ove godine. Predsjednik udruge, Mario Marušić, nam je otkrio kako s radovima ništa nije postignuto, da je ustajali smrad u naselju veći nego što je bio, te da su se mještani organizirali upravo po rješavanju tog pitanja.

Tim povodom kontaktirali smo direktora Metković d.o.o., Matka Jerkovića, od kojeg doznajemo da uređaj u Prudu nije u funkciji od travnja 2017. godine, a da problem bude još veći, glavni izvođač Viadukt d.d. ovoga ljeta je otišao u stečaj i sve nade da će problem biti brzo uklonjen su nestale.

Sveznalica 7400xXpx

Postavlja se pitanje, zašto sedam mjeseci nakon završetka probnog rada uređaj i dalje nije u funkciji. Zašto problem nije otklonjen u vrijeme kada je i nastao, u travnju 2017. godine? Ako nešto nije u funkciji tri mjeseca, što se čekalo do danas s tim. Da se reagiralo na vrijeme danas bi uređaj vjerojatno bio u funkciji, a mještani Pruda mirniji.

Također, doznajemo da je zahtjev za izmjenu važeće dozvole podnešen tek kada se promijenila vlast u Gradu Metkoviću, a izgradnja je vršena prema izvedbenom projektu od strane izvođača radova. Potvrdio nam je to i sam Jerković, koji ističe kako će zbog stečaja vjerojatno doći do gašenja tvrtke Viadukt, te će se ići u novi natječaj kako bi se kvar uklonio. Prvo od tri polja pročistača ne funkcionira i Jerković je uvjeren da će radovi biti gotovi do početka 2018. godine.

Izgleda da je to još jedan problem koji je zatekao novu vlast u Gradu Metkoviću, jer ga nisu rješavali oni koji su ga pokrenuli, koji su bili sudionici svega ovog od samog početka.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije