Ostanimo u kontaktu

OBAVIJEST

Benzinske pumpe OKTAN u Gabela Polju i Doljanima rade uobičajeno

Objavljeno prije

Benzinske pumpe OKTAN (Gabela Polje i Doljani) rade po uobičajenom radnom vremenu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Poštovani kupci!
Radi brojnih upita vas obavještavamo da naše obje benzinske pumpe OKTAN (Gabela Polje i Doljani) rade normalno kao i do sada, te je dolazak i odlazak na naše benzinske pumpe nesmetan.
Za prelazak državne granice na GP Metković potrebna je osobna iskaznica ili putovnica.
Za svaku promjenu rada ili režima prelaska državne granice ćemo vas obavijestiti putem ovog portala, – stoji u priopćenju BP Oktan.

 

PANDEMIJA KORONAVIRUSA

U Metkoviću počinje Drive-in testiranje zaraženih Covid-19 virusom

Objavljeno prije

Nakon što je ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimacnajavio, prvi tim zdravstvenih djelatnika je obučen a danas je podignut i šator za Drive-in testiranje zaraženih Covid-19 virusom.

Drive-in sustav testiranja zaraženih počinje od srijede, 8. travnja, a radit će se po sistemu ako imate simptome javljate se svom obiteljskom liječniku koji vas dalje naručuje na testiranje. po dolasku do Drive-in punkta jedna zdravstvena djelatnica uzima osobne podatke s kojima utvrđuje prijavu te podtom druga uzima bris iz nosa. Brisevi se potom stavljaju u stiropol i led i šalju za Zagreb. Najviše dnevno će se uzimati 8-9 uzoraka.

Na pitanje zašto je bilo potrebno toliko čekat na sam početak testiranja, jer građani su prije toga morali ići u Dubrovnik na testiranje, Štimac nam je pojasnio kako je sama obuka zdravstvenih djelatnika bila zahtjevna, al ne u smislu uzimanja uzoraka, nego same zaštite djelatnika. Kako bi se maksimalno zaštitili, zdravstveni djelatnici trebaju po posebnom protokolu pa skoro sat vremena oblačiti i kasnije skidati zaštitnu opremu, kako ne bi došlo do zaraze. Za sad je obučen prvi tim, a cilj je obučiti što više zdravstvenih djelatnika, u slučaju da jednom od njih dođe do propisane samoizolacije kako bi punkt mogao nastaviti dalje sa radom, pojasnio je Štimac.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije