Ostanimo u kontaktu

PRVI IZRAVNI LET NAKON '91.

Avion iz SAD-a sletio u Dubrovnik

Objavljeno prije

Najveći svjetski avioprijevoznik American Airlines u ovogodišnjem ljetnom redu letenja povezivat će Dubrovnik s Philadelphijom, i to tri puta tjedno u lipnju, srpnju i kolovozu…

Hrvatska nakon 28 godina ima izravnu zračnu liniju sa SAD-om. Postali smo tako jedina zemlja u regiji za koju leti neki od američkih avioprijevoznika.

Avion Boeing 767-300ER 7. lipnja u 18.10 sati po lokalnom vremenu krenuo je s međunarodnog aerodroma u Philadelphiji, a u subotu 8. lipnja, oko 9.30 sati, po našem vremenu, sletio je na Čilipe. Let je trajao nešto više od devet sati, javlja Dubrovački dnevnik.

Najveći svjetski avioprijevoznik American Airlines u ovogodišnjem ljetnom redu letenja povezivat će Dubrovnik s Philadelphijom, i to tri puta tjedno u lipnju, srpnju i kolovozu te četiri puta tjedno u rujnu. Dubrovnik je i prije rata bio povezan zračnom linijom sa SAD-om, na kojoj je operirao u međuvremenu propali Pan American.

U Americanu su prvotno planirali od početka lipnja do kraja rujna imati tri leta tjedno za Dubrovnik, no zbog velike potražnje u rujnu su taj broj povećali na četiri leta tjedno.

U Zračnoj luci Dubrovnik potvrdili su da prodaja karata za SAD ide izvrsno, zbog čega je povećan broj letova rujnu.
Izvor: 24sata.hr
Foto: Goran Mratinović / Dubrovački dnevnik

Nastavi čitati

ŠKOLSKA GODINA 2021. /2022.

Osnovna glazbena škola Metković upisuje nove učenike

Objavljeno prije

Osnovna glazbena škola Metković upisuje nove učenike u I. razred školske godine 2021. /2022.

Poštovani roditelji i draga djeco, zahvaljujemo se na interesu za upis u glazbenu školu. Zbog poznate situacije vezane uz epidemiju bolesti COVID-19 i propisanih mjera zaštite, prijave i upisi u 1. razred osnovne glazbene škole održavat će se elektroničkim putem.

Od 17. svibnja do 28. svibnja 2021. godine moguće je izvršiti prijavu za audiciju – upis u 1. razred osnovne glazbene škole.

Audicija će se održati 1. i 2. lipnja, satnica audicije biti će određena naknadno i o njoj ćete biti obavješteni putem naše mrežne stranice i/ili osobno (telefonom ili putem e-pošte). Audicija će biti organizirana u skladu sa trenutno propisanim mjerama zaštite.

Prijavu za audiciju možete izvršiti OVDJE

O UPISIMA:

Škola organizira upise u 1 . razred na slijedeće instrumente: flauta, klarinet, saksofon, truba, francuski rog,  trombon, glasovir, harmonika, gitara, i violina. Škola će upisivati učenike temeljem broja slobodnih mjesta za učenje pojedinih instrumenata. Broj slobodnih upisnih mjesta utvrđuju pročelnici strukovnih odjela u suradnji s ravnateljem škole, vodeći računa o satnicama nastavnika. Audicija će se održati 1. i 2. lipnja u prostorijama škole. U slučaju da se ne popune slobodna mjesta, škola će organizirati jesenski rok za koji će se prijave, audicija i upisi organizirati krajem kolovoza.

Pravo upisa u 1. razred osnovnog glazbenog obrazovanja imaju djeca koja su u pravilu navršila 8 godina života, odnosno završila 2. razred osnovne škole, te postigla povoljan rezultat na audiciji (prijemnom ispitu). Na audiciji stručno povjerenstvo provjerava glazbene sposobnosti kandidata.Za dodatne informacije i naputke možete se obratiti na adresu:osnovna.glazbena.skola.metkovic@du.t-com.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije