Ostanimo u kontaktu
CLUB DIVINE 1200px

OTVORENA IZLOŽBA LANE KRAMARIĆ U GKS-u

Autorica: ”Izložba ‘kontakt i’ tematizira aktualnu situaciju, ali i moju unutarnju filozofiju vezanu uz kontakte sa sobom i sa drugim ljudima”

Objavljeno prije

U Galeriji GKS-a sinoć je otvorena izložba slika akademske slikarice Lene Kramarić pod nazivom ‘kontakt i’. Uz autoricu, izložbu je otvorila ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Zrinka Mijoč, a putem zvučnoga zapisa, svoj osvrt je dala i autorica predgovora u katalogu i povjesničarka umjetnosti Jelena Tamindžija.

Izložbom se autorica metkovskoj publici predstavila s 15 slika nastalih kombiniranom tehnikom na platnu, pri čemu je istaknula motiv ruke koja otkriva životni put i trenutnu strepnju u proturječnoj situaciji nametnutih distanci te potrebu za dodirom i izmjenjivanjem osjećaja.

„Manji broj izloženih slika je iz 2019. godine, a većina ih je novih koje prvi put izlažem. Ti radovi se tiču teme kontakata i svaka od njih, na neki svoj način tematizira aktualnu situaciju nametnutih distanci, ali i neku moju unutarnju filozofiju vezanu uz kontakte sa sobom i sa drugim ljudima“, istaknula je autorica izložbe Lena Kramarić.

Lena Kramarić rođena je u Zagrebu 1982. godine, a nakon što je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2008. godine, studij nastavlja na poslijediplomskom doktorskom studiju slikarstva. Članica je Hrvatskoga društva likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika te voditeljica umjetničke organizacije Genijator. Trenutno živi i radi u Dubrovniku.

Prodajna Izložba ‘kontakt i’ otvorena je uz podršku Ministarstva kulture RH i Grada Metkovića, a posjetitelji je mogu pogledati do 28. listopada, javlja Metkovic.hr.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dolina Neretve bez novozaraženih

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o pet osoba muškog spola i sedam osoba ženskog spola; po tri iz Dubrovnika i Korčule, dvije iz Župe dubrovačke te po jedna osoba iz Konavala, Lumbarde, Smokvice i Vele Luke.

Izliječeno je sedam osoba: četiri iz Dubrovnika te po jedna osoba iz Opuzena, Konavala i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađena su 623 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 95 506 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 13 osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji je 318 osoba, a u posljednja 24 nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 899 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije