Ostanimo u kontaktu

OTVORENA IZLOŽBA LANE KRAMARIĆ U GKS-u

Autorica: ”Izložba ‘kontakt i’ tematizira aktualnu situaciju, ali i moju unutarnju filozofiju vezanu uz kontakte sa sobom i sa drugim ljudima”

Objavljeno prije

U Galeriji GKS-a sinoć je otvorena izložba slika akademske slikarice Lene Kramarić pod nazivom ‘kontakt i’. Uz autoricu, izložbu je otvorila ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Zrinka Mijoč, a putem zvučnoga zapisa, svoj osvrt je dala i autorica predgovora u katalogu i povjesničarka umjetnosti Jelena Tamindžija.

Izložbom se autorica metkovskoj publici predstavila s 15 slika nastalih kombiniranom tehnikom na platnu, pri čemu je istaknula motiv ruke koja otkriva životni put i trenutnu strepnju u proturječnoj situaciji nametnutih distanci te potrebu za dodirom i izmjenjivanjem osjećaja.

„Manji broj izloženih slika je iz 2019. godine, a većina ih je novih koje prvi put izlažem. Ti radovi se tiču teme kontakata i svaka od njih, na neki svoj način tematizira aktualnu situaciju nametnutih distanci, ali i neku moju unutarnju filozofiju vezanu uz kontakte sa sobom i sa drugim ljudima“, istaknula je autorica izložbe Lena Kramarić.

Lena Kramarić rođena je u Zagrebu 1982. godine, a nakon što je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2008. godine, studij nastavlja na poslijediplomskom doktorskom studiju slikarstva. Članica je Hrvatskoga društva likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika te voditeljica umjetničke organizacije Genijator. Trenutno živi i radi u Dubrovniku.

Prodajna Izložba ‘kontakt i’ otvorena je uz podršku Ministarstva kulture RH i Grada Metkovića, a posjetitelji je mogu pogledati do 28. listopada, javlja Metkovic.hr.

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE PLOČE

Poziv na edukativno predavanje ‘Suradnjom do uspjeha – Udruga Radost – moj drugi dom’

Objavljeno prije

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na edukativnom predavanju doktorandice Andree Gašpar Čičak, mag.rehab.educ koje će se održati dana 02. studenog 2020. s početkom u 10:00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Ploče.

Naziv predavanja je “Suradnjom do uspjeha- Udruga Radost- moj drugi dom” i obuhvaća problematiku s kojom se susreću osobe s teškoćama u razvoju i tjelesnim invaliditetom, važnost uloge Udruge i stručnjaka, potrebe i mogućnosti suradnje za postizanje napretka sveopćih uvjeta njihovih života.

Predavanje predstavlja jednu od niza aktivnosti projekta “20 godina radosti za Radosne” kojim Udruga Radost obilježava 20 godina djelovanja. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Broj sudionika je ograničen i molimo Vas da poštivate mjere i preporuke Stožera civilne zaštite.

Poziv na edukativno predavanje 02.11.2020.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije