Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

BICIKLI I BICIKLISTI DOLINE NERETVE NA TOPOTECI

Arhivski sabirni centar Metković-Opuzen-Ploče poziva građane na suradnju u prikupljanju građe

Objavljeno prije

Arhivski sabirni centar Metković-Opuzen-Ploče moli građane za suradnju na  obilježavanju Međunarodnog dana arhiva 2019. čija je tema bicikl, a kojoj se pridružuje programom Bicikli i biciklisti Doline Neretve na topoteci.

Program prikupljanja građe traje od 9. svibnja do 9. lipnja 2019. godine, a cilj je potaknuti škole, biciklističke klubove, te građane na suradnju u prikupljanju fotografija, dokumenata i svjedočanstava o biciklu kao prijevoznom sredstvu u svakodnevnom životu Neretvana, ali i biciklističkim udruženjima, utrkama i stazama, te poznatim i manje poznatim biciklistima. Posebno ćemo se osvrnuti na oca Antu Gabrića, kao jednog od njih.

Prikupljena građa skenirat će se i unijeti na digitalnu platformu topoteka Dolina Neretve, pod zajedničkim nazivnikom Bicikli i biciklisti Doline Neretve, te će uz zahvalu sudionicima biti predstavljena na prezentaciji koja će se održati 10. lipnja 2019. godine u 18:00 sati u prostorijama ASC Metković-Opuzen-Ploče.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

O samoj Topoteci Dolina Neretve, virtualnom arhivu našeg kraja više možete saznati na dolinaneretve.topothek.at

Radi dogovora o sudjelovanju u programu Bicikli i biciklisti Doline Neretve na topoteci, molimo da se javite Arhivu neposredno na:
telefon: 020/690-733
mobitel: 099/422-7744
mail: paulina.siljeg@dad.hr
ili na adresi Andrije Hebranga 8, od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30

Organizatori se unaprijed zahvaljuju na odazivu.

JERKOVAČKA FEŠTA

Jerkovac bakljadom i pjesmom dočekao svoje lađare

Objavljeno prije

Nakon Maratona lađa mještani Jerkovca tradicionalno su dočekali svoje lađare, bakljadom i pjesmom kod Ćelića kuća započela je još jedna Jerkovačka fešta.

Jedinstven je to primjer sloge jednog gradskog kvarta. Svatko na svoj način nešto doprinese, ali fešta je iz godine u godinu je sve bolja i posjećenija.

Iako su loši vremenski uvjeti i povremene kapi kiše otkazivali redom večernje događaje po dolini Neretve, to nije spriječilo mještane Jerkovca da po dvanaesti put ugoste brojne posjetitelje te uz iće i piće, i pjesmu Branke Medaka, druženje potraje do kasno u noć.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Uskoro slijedi foto…

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije