Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

KRVAVČANIN NA VRHU SVIJETA

Antonio Jelčić razvio hrvatsku zastavu na Mount Everestu

Objavljeno prije

Foto: Privatni album

Krvavčanin sa zagrebačkom adresom, kapetan duge plovidbe Antonio Jelčić popeo se na najviši svjetski vrh Mount Everest visok 8848 metara te na četvrti najviši vrh na svijetu Lhotse (8516 m), javila je Slobodna Dalmacija.

Antonio je tako postao osmi Hrvat koji je ‘osvojio’ Mount Everest te prvi koji se popeo na Lhotse. Ujedno je i prvi Hrvat koji je odjednom osvojio dva vrha viša od 8000 m. Inače, Antonio je rodom iz Krvavca II kod Metkovića, a već dugi niz godina živi na zagrebačkoj adresi.

Na Mount Everestu je razvio hrvatsku zastavu na kojoj su napisana imena njegovih kćerki Rite i Ramone, ali i uskrsno izdanje Slobodne Dalmacije koja ga je pratila tijekom ovoga iznimnoga pothvata, o čemu možete više pročitati na njihovim stranicama.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Ovim putem čestitamo Antoniju na ovom iznimnom pothvatu te cijeloj njegovoj obitelji.

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Ivano Palinić među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti na državnoj maturi

Objavljeno prije

Foto: Privatni album

Maturant Gimnazije Metković Ivano Palinić među učenicima je s najboljim prosjekom na državnoj maturi, a za uspjeh je dobio i nagradu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Naime, u Ministarstvu je održana dodjela Nagrade Marin Soljačić, Nagrade dr. Ante Žužul, Nagrade za informatiku i nagrada Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih maturantima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2023./2024. Ministarstvo će tako ove godine novčanim iznosom od 350,00 eura te posebnim priznanjima nagraditi najbolje maturante prema kriteriju – učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Prema ukupnim ostvarenim rezultatima na državnoj maturi najbolji je Vid Šarić, maturant Gimnazije Pula. Maturant prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije Metković Ivano Palinić našao se među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti obveznih predmeta na maturi! Također, Ivano je ispit iz Fizike riješio s impresivnih 98,33 %.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Popis svih dobitnika nagrada Ministarstva pogledajte ovdje.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije