Ostanimo u kontaktu

FOTOGALERIJA

Adventski sajam na opuzenskoj Pjaci u organizaciji Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen

Objavljeno prije

Adventski sajam u organizaciji Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen održava se danas od 11,00 do 18,00 sati u šatoru na opuzenskoj Pjaci.

Na sajmu su predstavljeni regionalni obrtnici i udruge sa suhomesnatim proizvodima, začinima i dodacima za jela, kolačima, uštipcima, božićnim ukrasima, drvenim rukotvorinama i domaćim proizvodima!

Nakon mise za poginule branitelje uslijedit će paljenje treće adventske svijeće u suradnji srednje škole i plesne skupine Astarta.

Nakon službenog programa, na Pjaci će biti mali kulinarski kutak na kojem će se dobronamjerni prolaznici moći osladiti grahom s kobasicama i kuhanim vinom koje će pripremiti učenici i nastavnici srednje škole. U ponudi će biti i sok od mandarina, mandarine i jabuke, te sok od šipka koje je donirao OPG Vesna Deak.

Dio prihoda od prodaje graha, kuhanog vina te prirodnih sokova donirat će se za potrebe obitelji Sršen.

Foto: Ivo Ožić

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U proteklom danu zabilježeno 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom, osam iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 21 osobi iz Dubrovnika, osam iz Metkovića, po pet osoba iz Konavala, Župe dubrovačke i Ploča, po dvije osobe iz Korčule i Trpnja, po jedna osoba iz Blata, Opuzena, Orebića, Slivnog, Stona i Smokvice te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaražena 31 osoba muškog spola te 25 ženskih osoba, a za njih 31 utvrđena je epidemiološka veza.

Izliječene su 24 osobe: 17 iz Dubrovnika, tri iz Župe dubrovačke, dvije iz Metkovića, te po jedna iz Orebića i Vele Luke.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 32 osobe pozitivne na koronavirus, a četiri bolesnika su na odjelu intenzivne njege. Od toga se dva nalaze na respiratoru- neinvazivna ventilacija, a jedan na invanzivnoj ventilaciji. U posljednja 24 sata obrađeno je 196 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 19 417 uzoraka.

U samoizolaciji je 1167 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 90 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije